Antena Căutare

Decanul unui facultăți a fost condamnat la doi ani închisoare cu amânare pentru decesul unei paciente

Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea şi fondator al Spitalului Pelican, doctor Adrian Maghiar, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă cu amânarea executării.

Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea şi fondator al Spitalului Pelican, doctor Adrian Maghiar, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă cu amânarea executării.

Medicul a fost trimis în judecată în anul 2018. Acesta a fost acuzat de ucidere din culpă după ce una dintre pacientele sale a murit la câteva zile de la o intervenţie chirugicală. Bărbatul a mai fost trimis în judecată în dosarul diplomelor false, acum patru ani.

Bărbatul trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bihor, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea.

În plus, medicul trebuie să presteze 30 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Oradea sau în cadrul Mânăstirii Sfintei Cruci.

Chirurgul Adrian Maghiar a fost acuzat în cazul unei paciente, pe care a operat-o într-o clinică privată. După o săptămână de la intervenţia chirurgicală, pacienta a ajuns în comă la Spitalul Judeţean, unde a murit.

Anchetatorii au demonstrat faptul că medicul nu a respectat standardele obligatorii pentru prevenirea unor complicaţii generate de intervenţie şi nu i-a prescris pacientei antibiotice ori tratament anticoagulant, obligatorii pentru prevenirea infecţiilor ori apariţia unor cheaguri de sânge.

Cât fac 2+2×2-2×2? Exercițiul care a stârnit haos pe un grup al părinţilor: ”Alo domnu’ medic ce operaţi? Nu auziţi că n... Departamentul de Luptă Antifraudă face precizări în cazul Barna: Unul dintre controale, început înaintea anchetei Rise P...
Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Parteneri
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x