Căutare Live

Deschiderea școlilor a ajuns, de fapt, în mâinile primarilor. Regulile Ministerului Educației nu au nicio legătură cu realitatea din România!

Ministerul Educaţiei a lăsat toate deciziile importante în seama primarilor: să găsească ei bani pentru tablete şi spaţii, în afara şcolilor, dacă clasele sunt aglomerate.

Şcoala începe în 26 de zile şi guvernanţii fac planuri minunate pe hârtie, potrivite unui sistem de educaţie ideal: cu săpun şi hârtie igienică în băi sau, cel puţin, fără toalete în curte.

În realitate, însă, Ministerul Educaţiei lasă toate deciziile importante în seama primarilor: să găsească ei bani pentru tablete şi spaţii, în afara şcolilor, dacă clasele sunt aglomerate.

Ministerul Educaţiei s-a spălat pe mâini şi de problema şcolilor supra-aglomerate, în care distanţarea socială este imposibilă. Şi a aruncat-o în cârca primarilor. Ei sunt responsabili să găsească alte spaţii, atenţie, adecvate în care să înveţe elevii.

„Căminul cultural e un spaţiu. Cât poate să încapă? O clasă. Avem un singur cămin cultural şi ăla fără încălzire centralizată, a declarat Gheorghe Rotaru, primar Ţibana, pentru Observator.

Suntem în comuna Ţibana, judeţul Iaşi. Cele zece sate ale comunei au împreună 1800 de elevi. Primarul se simte legat de mâini şi de picioare.

„Să stea unul da, unul nu, ar trebui să vină jumătate din ei la şcoală, jumătate să stea acasă”, a adăugat primarul.

Guvernul e conştient de bolile vechi din sistem. Aşa că, în ciuda normelor internaţionale ce recomandă păstrarea unei distanţe de 1,5 metri între elevi, la noi distanţa recomandată e de un metru. Şi unde nu se poate, trecem la soluţia de avarie: panouri de plexiglas.

Pacienții infectați cu noul coronavirus au interzis în spitalul COVID! Se întâmplă în județul cu al doilea cel mai mare ... „Vom avea focare în școli și grădinițe. Copiii vor duce boala acasă” Noul an școlar înseamnă riscuri uriașe...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri