Antena Căutare

Diferența dintre post și abstinență. Și tu faci greșeala asta?

Suntem în Postul Mare al Paștelui și credincioșii de pretutindeni țin post, adică se abțin să mănânce anumite alimente. Totuși, câți știu care este diferența dintre post și abstinență? Este util să o cunoaștem altfel tot ce am făcut până acum este greșit. Iată cum se ține post corect. 

Suntem în Postul Mare al Paștelui și credincioșii de pretutindeni țin post, adică se abțin să mănânce anumite alimente. Totuși, câți știu care este diferența dintre post și abstinență? Este util să o cunoaștem altfel tot ce am făcut până acum este greșit. Iată cum se ține post în mod corect.

Postul exprimă participarea trupului la drumul de convertire şi favorizează abţinerea de la păcat, potrivit Angelus Communicationis, Centrul de comunicații sociale al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București.

Post înseamnă abținere de la mâncare și băuturi alcoolice în semn de pocăinţă; persoanele cu vârste între 18 și 60 de ani mănâncă doar o dată în zi pe săturate – excepție fac persoanele bolnave sau care urmează un tratament medicamentos și cele care desfășoară munci foarte grele.

Abstinenţă înseamnă abținerea de la carne și este un semn al abandonării unei vieţi prospere pentru a trăi o viaţă sobră.

Articolul continuă după reclamă

Vezi și De ce durează Postul Mare 40 de zile

De asemenea, în timpul Postului Mare, disciplina bisericească interzice, în spirit de pocăinţă, tuturor credincioşilor care au împlinit vârsta de 14 ani, consumul de carne în zilele de vineri.
Biserica recomandă ca în această perioadă pocăinţa trupească să fie însoţită de o rugăciune mai intensă şi asiduă, şi de săvârşirea de fapte de caritate, acordând mai mult spaţiu lui Dumnezeu.

Foto: bisericasfintiitreiierarhi.md

Bucureștenii vor putea călători în curând cu 80 de tramvaie suspendate! Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a... Anunţ de ULTIMĂ ORĂ de la meteorologi! Cod galben de inundaţii în 12 județe! Lista cu râurile problemă! România, sub ap...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 25 iulie 2024. Horoscopul Zilei cu Adina Moraru: O zi ideală pentru activități creative
Super Neatza, 25 iulie 2024. Horoscopul Zilei cu Adina Moraru: O zi ideală pentru activități creative Joi, 25.07.2024, 09:08
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x