Pateul vegetal este o alternativă rapidă și gustoasă în perioada postului sau în curele de slăbire. Pentru că cel din comerţ nu este sănătos, pateul vegetal de casă rămâne soluția ideală. Iată 3 rețete sănătoase și delicioase.
Majoritatea produselor de post sunt dezechilibrate din punct de vedere nutriţional, din cauza numărului mare de aditivi alimentari şi al conţinutului ridicat de sare. În cazul produselor de post, ingredientul principal trebuie să fie constituit din una sau mai multe legume, nicidecum din apă, zahăr sau ulei vegetal, așa cum se întâmplă în cazul pateului din comerț.
Pasaţi în blender următoarele ingrediente: 1 cană de nuci înmuiate peste noapte, 1 legătură de leurdă, 2-3 roşii uscate la soare, ulei de măsline, sare, piper.
Citește și Alimente de post care îți otrăvesc ficatul, fără să îți dai seama
Pateu de măsline şi ardei
Pasaţi în blender următoarele ingrediente: 1 cană de măsline kalamata fără sâmburi, 1 ardei copt, 4 caţei usturoi, ulei de măsline, boia de ardei iute şi dulce, sare, piper.
Pateu de ciuperci şi usturoi
Pasaţi în blender următoarele ingrediente: 1 cană ciuperci fierte, 1 căpăţână de usturoi copt, pătrunjel, sare, piper.
Sursa: one.ro
Cum să faci kebab de pui cu șofran la tine acasă! Rețetă simplă și mult mai sănătoasă!... Cum să faci un pate vegetal la tine acasă! Rețetă simplă și rapidă de pate din sparanghel!...