Antena Căutare

Dorința unei fetițe românce din Italia: ,,Vreau să merg la Dumnezeu, acolo nu m-ar mai durea nimic''

Diana Mihaela Ciur are 11 ani și este originară din Iași. Fetița se află de peste jumătate de an în Italia în căutarea unui miracol la care ea, dar mai ales părinții speră să se întâmple.

,,Vreau sus în Cer, la Dumnezeu, pentru că acolo nu este durere''. Aceasta este ruga Dianei, fetița care se luptă cu o boală incurabilă și cu dureri groaznice. Medicii așteptau să moară atunci când o minune a făcut ca trupul firav al Dianei să își revină și să poată respira singură

Diana Mihaela Ciur are 11 ani și este originară din Iași. Fetița se află de peste jumătate de an în Italia în căutarea unui miracol la care ea, dar mai ales părinții speră să se întâmple.

Din clasa a doua, Diana nu a mai știut ce înseamnă să se joace, să socializeze și să își trăiască copilăria. Ea a suferit o maturizare rapidă pe care boala a forțat-o să o trăiască. Fetița supoertă dureri nemărginite și trupul ei firav aproape că nu mai rezistă. De când a fost depistată boala ei, fetița trece prin chinuri zilnice pe care doar ea și părinții distruși le pot simți.
Cu toate acestea, Diana este o fetiță veselă și foarte talentată la desen.

În anul 2015, Diana a fost diagnosticată cu o boală cruntă, mai exact cu leucemie acută mieloblastică cu mutație biologică FLT3, ceea ce s-ar traduce printr-un cancer agresiv cu un mare risc de recidivă. De jumătate de an, copila e internată la spitalul Bambino Gesu din Roma.
Mama Dianei a povestit pentru rotalianul.com calvarul prin care fetiţa ei trece: "Avea doar 7 ani, nu înţelegea prea multe, a fost greu să accepte spitalizarea îndelungată şi chinurile înţepăturilor." A urmat o cumpănă teribilă, când Diana a ajuns la terapie intensivă la Iaşi şi medicii le-au spus părinţilor că o vor pierde. Dar o minune a readus-o la viaţă.

A fost trimisă la Timişoara şi acolo sora ei mai mare, Lavinia, a fost donator compatibil 100% pentru un transplant. Numai că după 8 luni starea Dianei s-a agravat din nou. Medicii au descoperit o nouă recidivă.

"A primit vestea foarte greu. A plâns mult, durerile erau cumplite. Îmi spunea că vrea sus în cer, la Dumnezeu, că acolo nu e durere.", povesteşte, printre lacrimi, mama Dianei.

Intrată în şoc septic, fetiţa a fost transferată în Italia, unde a avut loc un al doilea transplant, de la Lavinia. Acum Diana se recuperează şi chiar dacă starea ei nu e foarte bună, corpul acumulând multă toxicitate, părinţii fetiţei sunt încrezători ca ea poate fi salvată.

Întreaga poveste despre acest caz și infirmații despre cum poți dona, găsești pe rotilianul.com

Bestii cu nume de părinți! Un adolescent și-a lovit cu sălbăticie fetița de trei luni pentru că nu se oprea din plâns. C... Accident CUMPLIT în București! Un bărbat a fost lovit de un șofer în zona Obor! De ce fugea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x