Antena Căutare

Dormi cu ușa camerei deschisă sau închisă? De ce specialiștii recomandă a doua variantă

Iată ce se întâmplă dacă alegi să dormi fie cu ușa închisă, fie cu ea deschisă. Ce spun specialiștii?

o usa de la camera deschisa
Dormi cu ușa camerei deschisă sau închisă? De ce specialiștii recomandă a doua variantă | Shutterstock

Temperaturile au crescut în ultima perioadă și mulți dintre noi așteaptă să vină vara. Căldura însă te poate face să dormi cât mai liniștit posibil, într-o cameră răcoroasă.

Citește și: Un bărbat se simțea rău și a montat o cameră ascunsă în casă. Când a privit filmarea, a rămas înmărmurit

De ce recomandă specialiștii în securitate să dormi cu ușa camerei închisă

Majoritatea dintre noi doarme cu ușa dormitorului deschisă, însă acest lucru ar putea face diferența dintre viață și moarte, mai ales în cazul unui posibil incendiu. Asta pentru că, pe lângă reducerea fumului toxic, o ușă închisă poate ajuta la limitarea răspândirii flăcărilor prin restricționarea oxigenului și scăderea temperaturilor, scrie SouthernLiving.com.

Potrivit pompierilor, fiecare secundă contează în timpul unui incendiu. De fapt, incendiile în casă se pot dubla în volum la fiecare minut care trece. Aproximativ jumătate dintre decesele cauzate de incendiile la domiciliu au loc între orele 23:00 și 7:00, când majoritatea oamenilor dorm, notează Erieinsurance.com.

Citește și: Doi tineri s-au panicat după ce s-au trezit cu ceva peste ei în pat. Nu era un hoț, dar nici cineva pe care-l știau

Vestea bună este că există un pas simplu pe care îl poți face pentru a te menține în siguranță.

Unele cercetări arată că închiderea ușii dormitorului ajută la prevenirea răspândirii unui incendiu, diminuează daunele cauzate de fum și ar putea chiar salva vieți.

Este de înțeles de ce dormitul cu ușa deschisă ar îmbunătăți calitatea aerului și ventilația într-o casă. În loc să te blochezi într-un spațiu închis, să respiri în mod regulat același aer reciclat, vei reîmprospăta în mod constant aportul de oxigen.

Gândește-te totuși dacă dormitul cu ușa dormitorului închisă te poate proteja de potențiale toxine. Nimeni nu ar trebui să doarmă într-un dormitor proaspăt vopsit până când vopseaua este uscată; același lucru este valabil și pentru o cameră cu tapet nou.

Închiderea unei uși împiedică, de asemenea, potențialii alergeni, cum ar fi părul animalelor de companie, să intre în cameră, în timp ce dormi.

Te poți bucura de o ventilație superioară într-un dormitor cu ușa închisă. În timp ce dormi cu un ventilator lângă cap este nerecomandabil, poți deschide o fereastră dacă este în siguranță.

Alternativ, poți lua un purificator de aer sau plante decorative care să îndeplinească aceeași funcție.

Citește și: De ce nu trebuie să dormi cu lumina deschisă în cameră, de fapt. Ce poți să pățești

Din punctul de vedere al feng shui-ului, lăsând ușa unui dormitor deschisă înseamnă că energia pozitivă poate părăsi o cameră, iar energia negativă poate intra în locul ei. Pentru a respecta pe deplin arta feng shui, închide toate ușile, dar și sertarele dulapului.

Până la urmă, în funcție de confortul personal, poți alege dacă vrei să dormi cu ușa deschisă sau închisă.

Cât cheltuie statul cu un deținut din închisoare vs. salariul unui profesor. Elena Udrea: “Societatea fierbe din cauza l... Ce este „tunsoarea spirituală” și cum te poate ajuta să treci peste o despărțire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x