Antena Căutare

„Echipa de aur“ a bugetarilor: de la portar cu 1.700 lei, la sef serviciu cu 24.948 lei

Publicarea salariilor in sectorul bugetar scoate la iveala cele mai ciudate discrepante in privinta veniturilor de la stat. De exemplu, un sef de serviciu in SN Radiocomunicatii castiga 24.948 de lei pe luna, mai mult decat seful statului, premierul, un consilier prezidential si un consilier de stat la un loc. Recalificarea sau reconversia profesionala pot fi o solutie in aceasta perioada de criza, nu numai pentru profesori, doctori sau politisti, ci si pentru cei care lucreaza in mediul privat. Cele mai uimitoare ciudatenii in privinta salariilor se gasesc in ministere si companiile de stat.


Cu numarul 2 pe tricou intra in echipa un consilier personal de la Ministerul de Finante, pentru ca jucatorii nu ar sti ce sa faca cu atatia bani fara el, iar sfaturile lui sunt recompensate cu nu mai putin de 8.173 de lei lunar.
Desigur, din echipa nu poate lipsi o secretara, care sa ii ajute sa isi organizeze calendarul supraincarcat cu evenimentele de criza. Pe aceasta secretara, care intra in echipa cu numarul 3 pe tricou, am gasit-o in SN Radiocomunicatii si are un salariu net lunar de 6.571 de lei, adica de sapte ori salariul unui invatator cu 14 ani vechime.

Urmatorul ca salarizare este secretarul de stat, probabil pentru ca el doar plimba mapa pe care o pregateste secretara. Astfel, in echipa intra cu numarul 4 pe tricou secretarul de stat din MAE, cu un salariu lunar de 7.514 lei. Dar jocul echipei nu ar merge bine fara directiile date de directorul general din MAE, care are un venit net lunar de 14.424 lei si care intra in echipa cu numarul 5 pe tricou.

Tot articolul, in Financiarul

Deshumarea sotilor Ceausescu ar putea adanci misterul Revolutiei... Modificarea sistemului de compensare ar putea scumpi medicamentele intre 40 si 90%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x