Antena Căutare

Eleva exclusă de la Bacalaureat a învins decizia Inspectoratului Școlar. Aceasta va susține examenul maturității în această săptămână

Eleva din Alba Iulia care a fost exclusă din Bacalaureat după ce a intrat cu telefonul mobil în sala unde se susținea examenul oral la limba engleză, a câștigat definitiv procesul cu Inspectoratul Școlar, prin care aceasta a cerut suspendarea deciziei de sancționare.

Eleva din Alba Iulia care a fost exclusă din Bacalaureat după ce a intrat cu telefonul mobil în sala unde se susținea examenul oral la limba engleză, a câștigat definitiv procesul cu Inspectoratul Școlar, prin care aceasta a cerut suspendarea deciziei de sancționare.

Curtea de Apel Alba Iulia a respins în data de 19 august, recursul formulat de către Inspectoratul Școlar Județean Alba. ”Respinge recursul declarat de pârâtul Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba împotriva sentinţei administrative nr. 390/CAF/2019, pronunţate de Tribunalul Alba– Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ, fiscal şi de insolvenţă în dosar nr. 1411/107/2019, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 19.08.2019” , arată sentința definitivă.

Inițial procesul trebuie să fie disputat pe 21 august, însă la cerința Inspectoratului, a fost schimbată dată pe 19 august. Prin decizia de sancționare se prevedea ca eleva să nu susțină Bacalaureatul în următorii doi ani.

Eleva a precizat în acțiunea depusă la instanță faptul că potrivit grilei de repartizare a canditaților aceasta trebuie să susțină proba orală la ora 17:00. Însă, datorită organizării defectuase și a neprezentării altor canditați, repartizarea inițială nu a fost respectată, iar canditata a primit un mesaj din partea colegilor în care era anunțată să se prezinte mai repede la proba orală sub pretextul că ”comisia stă degeaba şi profesorii sunt nervoşi”.

Tânăra s-a grăbit să plece de acasă și să ajungă cât mai repede pentru a susține proba. În grabă, aceasta și-a lăsat lucrurile personale într-o sală unde erau depozitate bunurile elevilor care susțineau proba, uitând că telefonul mobil se afla în buzunarul de la spate al pantalonilor. Tânăra susține că acest incident s-a întâmplat datorită organizării defectuase a probei și faptului că nu s-au respectat întocmai dispoziţiile cuprinse în Metodologia organizării examenului naţional privind organizarea si desfăşurarea examenului de bacalaureat, fără a exista intenția de a frauda examenul, mai ales că aceasta susținea un examen oral.

„Prin interdicţia de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat aceasta este privată de dreptul de a urma cursurile de învăţământ superior, fiindu-i afectat în mod ireparabil dreptul de acces la o profesie şi de a avea o carieră. Prejudiciul este cu atât mai evident cu cât reclamanta a urmat cursurile unui liceu de artă, or imposibilitatea de a continua la un nivel superior învăţământul de timp vocaţional determină în mod cert efecte negative raportat la abilităţile dobândite pe parcursul celor patru ani de liceu. Pe de altă parte, este de notorietate că în cultura noastră, ca naţiune, faptul de a nu promova Bacalaureatul anul absolvirii liceului, pentru persoana care urmăreşte acest lucru, echivalează cu «pierderea unui an din viaţă» astfel că şi din această perspectivă, prejudiciul resimţit de reclamantă nu se impunea a fi dovedit” , se susține în motivare.

Tânăra va participa la sesiunea care începe în această săptămână, iar în situația în care va promova examenul, cererea de anulare a deciziei judecătorești va fi anulată.

Alpinistul Zsolt Torok, decorat de preşedintele Klaus Iohannis... Și-a mințit soțul că este sechestrată pentru a petrece timp cu noul său iubit. Femeia a indicat chiar și locul unde era ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x