Live acumX Factor (r)
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Emoționant! Și-a pierdut vederea la vârsta de trei ani, iar după alți 47 și-a văzut pentru prima dată familia! Povestea i-a impresionat profund pe medici

O femeie în vârstă de 50 de ani din Iași a reușit să își vadă familia, dar și propriul chip, pentru prima dată după o operație de transplant de cornee realizată la sfârșitul anului 2019. Povestea femeii care a orbit la vârsta fragedă de trei ani a reușit să îi impresioneze pe medici.

Emoționant! Și-a pierdut vederea la vârsta de trei ani, iar după alți 47 și-a văzut pentru prima dată familia! Povestea i-a impresionat profund pe medici

Femeia, acum în vârstă de 50 de ani, și-a pierdut vederea la vârsta de trei ani când a suferit o arsură chimică la ambii ochi. Femeia a putut vedea foarte puțin cu ochiul stâng până în urmă cu un an, în timp ce cu cel drept nu a mai văzut nimic de 47 de ani.

„Vedea doar lumina și ambii ochi erau afectați cu ceea ce se numește leucom cornean, adică corneea era albă în totalitate, în urma acelei arsuri. Pacienta în acest moment vede un 25%, este extrem de fericită, este prima dată când a putut să își vadă familia, să se poată să se uite la ea în oglindă, vă imaginați că ea nu are imaginea ei, practic. Este o pacientă care ne-a impresionat pe toți până la lacrimi, iar ea în fiecare zi când ne vedem nu contenește să mulțumească persoanei care a acceptat să doneze corneea și echipei din Clinica Oftalmologică, unde s-a efectuat transplantul", a declarat șefa Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului „Sfântul Spirdon” Iași.

Femeia s-a aflat pe lista de așteptare de câțiva ani, în acest moment, pe lista de așteptare pentru un transplant de cornee, la Iași, sunt 104 persoane.

Recomandari