Căutare Live

Epidemia de coronavirus, efecte neașteptate. Carburanții s-au ieftinit. Județele în care se înregistrează cele mai mici prețuri

Epidemia de coronavirus are şi un efect neaşteptat - ieftinirea carburanţilor. Preţul benzinei a ajuns sub cinci lei în mai multe judeţe din ţară. De mai bine de un an nu am mai avut astfel de tarife la pompă. Iar o scădere considerabilă a preţurilor s-a înregistrat şi la motorină. Analiştii prevăd cifre şi mai mici de atât.

Şoferii care au alimentat astăzi la staţiile din Bucureşti au avut parte de o surpriză. Preţul carburanţilor a scăzut pentru a doua oară de la începutul anului.

În luna ianuarie am avut prima ieftinire a preţului carburanţilor. Vorbeam de o scădere în medie de 32 de bani per litru. Asta pentru că fusese eliminată supraaciza şi actualizată cu inflaţia oficială. În luna februarie, vorbim de o nouă scădre, preţul benzinei la pompă variază la benzinăriile din ţară între 4 lei şi 99 de bani şi 5 lei şi 40 de bani.

Benzina este acum mai ieftină cu aproape patru procente faţă de luna trecută. Cinci lei şi un ban a fost cel mai mic tarif înregistrat astăzi în Capitală. SCRISURI PE ECRAN! Un plin mediu de 50 de litri costă azi cu 10 lei şi 50 de bani mai puţin faţă de mijlocul lunii ianuarie. Analiştii pun totul pe seama crizei din China, care a dus la o prăbuşire globală a preţului la petrol.

”Preţul petrolului este o variabilă care oscilează în funcţie de mulţi parametri. ce s-a întâmplat acum cu coronavirus şi tot a făcut ca o parte din consumul de petrol, mai ales în China, care este un mare consumator de petrol TAIE sa scadă cereara de petrol, dar fiind că o serie întragă de activităţi care consumau carburanţi, petrol, au încetat.”, a declarat Ion Purica, expert în energie.

Cea mai ieftină benzină au găsit-o azi şoferii din Bacău şi Vrancea. Au plătit patru lei şi 93 de bani pe litru. Iar cea mai scumpă a fost în Sibiu şi Gorj, dar nici acolo nu a depăşit cinci lei şi 10 bani.

În cazul motorinei, situaţia pe ţară arată aproape la fel. Tot şoferii din Bacău şi Vrancea, dar şi din Constanţa au fost cei mai norocoşi.

Criza din China provoacă efecte în toată Europa. Iar experţii nu exclud o recesiune. În Germania, de exemplu, economia stagnează de aproape patru luni. Producătorii auto cu afaceri în China au vândut luna trecută cu două milioane mai puţine maşini faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

”Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu trăiesc!” Rudele fetelor au desființat altarul de la poarta lui Dincă: ”N-avem de c... Un tânăr căutat pentru furt, dat pe mâna Poliţiei chiar de fosta iubită...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri