Antena Căutare

Eroare de sistem: Introducerea retetei electronice, amanata

Sistemul electronic de prescriere a medicamentelor, care ar fi trebuit sa intre in functiune la 1 iunie, va fi introdus, experimental, la 1 iulie, iar daca nu vor fi probleme, reteta electronica va fi obligatorie din august, a declarat ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi. Oficialul a explicat ca reteta electronica nu a putut fi introdusa la 1 iunie din cauza unor disfunctionalitati in sistem.

In acelasi timp, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) informat ca prescrierea retetei electronice va putea fi implementata incepand din 1 iulie, iar pana la sfarsitul anului 2012 noul sistem va fi utilizat in paralel cu cel actual.

Sistemul electronic de prescriere a medicamentelor ar fi trebuit sa intre in functiune, cu titlu experimental, in 1 iunie, noile retete urmand sa fie eliberate, timp de cateva luni, in paralel cu cele clasice si sa devina obligatorii din iulie.

Fostul director al CNAS, Dorin Ionescu a explicat insa ca softul pentru reteta electronica este functional, fiind facute demonstratii in acest sens, dar reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nu stiu sa-l foloseasca si sa dea acces medicilor de familie in sistem.

Foto: emedct.com

VIDEO! Bacau: Doi copii dorm in cotet, cu animalele, dupa ce ploaia le-a distrus casa... VIDEO! Focsani: Politia parcheaza fara jena pe locurile rezervate persoanelor cu handicap...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x