Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Și-au bătut joc de cei care vor să se protejeze de coronavirus! Ce le-au vândut, drept spirt, este de necrezut! Escrocherie imensă în Prahova! VIDEO

Trei bărbați din Prahova au inventat o escrocherie ca să câștige bani, profitând de panica generată de pandemia de coronavirus. Au vândut lichid de parbriz drept spirt. 

Suspecţii au umplut mii de sticle de spirt cu lichid de parbriz. La final au adăugat şi detergenţi, tocmai pentru a imita mirosul alcoolului medicinal, după care au trimis toate sticlele la vânzare în pieţe engros. Însă, aceste sticle au fost găsite și de oamenii legii.

„Au fost indisponibilizate aproape 3.000 de recipiente de 500 mililitri care erau scoase la vânzare ca alcool sanitar. Acestea nu corespundeau cu mențiunile prevazute în eticheta”, a spus Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliției Române.

Săptămâna trecută, polițiștii au descoperit zeci de mii de măști, mănuși de protecție și aproape o tonă de dezinfectant în casele unor bucureșteni.

Profitorii le-au cumpărat pe piața neagră și urmau să le vândă la suprapreț. Alții încearcă să îi înşele pe cei care, din cauza izolării forţate, și-au mutat viața în mediul online.

„Construiesc mesaje ce pretind ca ar avea informații exclusive cu privire la tratamente medicamente sau noi proceduri sa ne ferim de COVID 19 și atunci noi suntem predispuși sa intrăm pe acel link pentru ca ele pretind ca venind de la instituții mari - OMS, ONU, NATO, UNICEF”, a explicat Liviu Arsene, expert în securitate cibernetică.

Numărul infracţiunilor informatice a crescut de cinci ori faţă de luna trecută.

Recomandari