Antena Căutare

Eugen Iancu, părinte îndoliat după Colectiv, mesaj sfâșietor în ziua în care fiul lui ar fi împlinit 25 de ani: „E anul 3. Așa numărăm noi, părinții copiilor care au plecat”

Eugen Iancu, unul dintre părinții îndoliați după tragedia din clubul Colectiv și președinte al Ascoiației Colectiv GTG 3010, a publicat un mesaj sfâșietor, miercuri, când fiul lui ar fi trebuit să împlinească vârsta de 25 de ani.

Eugen Iancu, unul dintre părinții îndoliați după tragedia din clubul Colectiv și președinte al Ascoiației Colectiv GTG 3010, a publicat un mesaj sfâșietor, miercuri, când fiul lui ar fi trebuit să împlinească vârsta de 25 de ani. Copilul său a murit, însă, într-un spital din România, la trei săptămâni după ce a ieșit pe picioarele lui din incendiu.

În mesajul său, Eugen Iancu spune cu durere că „numărătoarea anilor” s-a schimbat după moartea fiului său – iar acesta nu mai este „anul 25”, ci „anul 3” (3 ani de la incendiul din Colectiv, n.r.).

„21 Noiembrie a devenit ziua lui Alexandru. De 3 ani am schimbat data la care „sărbătoresc" cu Alex. Cumva am luat-o de la început. 2018 nu mai este anul 25, ci anul 3, urmează anul 4 în locul anului 26, așa numărăm noi, părintii care am rămas fără ei, fără copiii plecați contrar mersului firesc al vieții. 3 ani de cănd, după exact 3 săptămani de spitalizare, Alex pierdea lupta cu viața, bătălia cu nosocomialele, cu sistemul de sănătate romănesc, cu nesimțirea lui `avem de toate`, cu tupeul lui `lecții invătate`, cu neputința, hoția, lașitatea, nepriceperea, lipsurile unui stat medieval, corupt”, a scris Eugen Iancu, pe pagina lui de Facebook.

„Știți, eu nu v-am prea vorbit de Alex, l-am ținut pentru mine, am crezut mereu că trebuie să vorbesc despre Colectiv, despre ei, pentru că acolo nu a fost doar el, acolo au fost ei. Dar astăzi este ziua lui, 21 Noiembrie, 3 ani, deci este vorba despre Alexandru. Avea 22 de ani, tocmai absolvise ASE-ul, iubea viața, chitara, muzica, pe Johnny Depp, pe Iron Maiden sau peSalam, pe Fernando Torres, pe Ronaldo și Real Madrid, „Games of Thrones”, jocurile pe calculator, pisicile, cățeii și mai ales copiii. Avea umor, avea talent, avea o memorie de elefant, era încăpățânat, era nemulțumit de mizeria din București, din țară, era fericit, era trist, era copil, era adult, era...”, a adăugat el.

Într-un interviu acordat a1.ro, Eugen Iancu a povestit că fiul lui, în vârstă de 22 de ani la acea vreme, aflase nu că va muri, ci că va trăi cu trei degete amputate. Copilul a ieșit din acel infern pe propriile picioare. Avea puterea să glumească în clipele acelea, de groază. Le spunea alor lui că a rămas fără sprâncene și că va trebui să și le tatueze. Apoi, însă, mai aproape de final, umorul l-a părăsit – le spunea doctorilor că mai bine îl omoară decât să îi amputeze degetele. Nu voia să trăiască fără să…cânte la chitară.

Incendiul din clubul Colectiv a izbucnit în timpul unui concert susţinut de trupa rock bucureşteană ”Goodbye to Gravity”, care îşi lansa albumul „Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei. În urma incendiului din clubul Colectiv, izbucnit în seara de 30 octombrie 2015, şi-au pierdut viaţa 65 de persoane - 27 în noaptea tragediei şi 38 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate. Una dintre aceste persoane și-a pus capăt zilelor, în urma suferințelor îndurate.

Ultimă oră! Accident cumplit lângă Sibiu! Un autocar cu 25 de persoane la bord şi un TIR s-au ciocnit! Traficul e comple... Copil de zece ani, internat în spital după ce a fost bătut crunt în școală! Mărturisirile halucinante ale mamei: ”Dirigi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x