Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Examen de admitere, pe stadion! Ce facultate ar putea primi candidații pe Arena Națională

Examenul de admitere la Facultatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, din Capitală, ar putea avea loc, 26 iulie, pe Arena Națională. 

Examen de admitere, pe stadion! Ce facultate ar putea primi candidații pe Arena Națională

Hepta

„Deși situația epidemiologică este dificilă, noi încercăm să păstrăm tradiția de a da examenul cu prezența absolvenților și a candidaților la această admitere. Totul este imprevizibil. Noi trebuie să fim flexibili pentru a ne adapta la condițiile respective", a spus Viorel Jinga, rector UMF Carol Davila.

Anul acesta, la Universitatea de Medicină și Farmacie din București sunt scoase 1.450 de locuri: Facultatea de Medicină - 700 de locuri buget și 150 de locuri taxă,
Facultatea de Medicină Dentară - 190 de locuri buget și 100 de locuri taxă, Facultatea de Moașe și Asistență Medicală - 170 de locuri și Facultatea de Farmacie - 140 de locuri

Majoritatea facultăților vor organiza admiterea de anul acesta online. La Academia de Studii Economice din Capitală s-a stabilit deja calendarul înscrierilor.

Nicolae Istudor – rector ASE: "La licență începem cu 13 iulie, în perioada 13-17, după care urmează programele de masterat 22-24 iulie și în 9-11 iulie începem admiterea la doctorat".

Schimbări în privința cazării studenților în cămine

Nu doar regulile după care se fac înscrierile și examenele de admitere la facultăți se vor schimba din cauza pandemiei de COVID-19. Reprezentanții universităților anunță că vor lua măsuri și în privința cazării studenților la cămine.

Locul de unde ar putea izbucni următoarea pandemie, după cea de coronavirus, dezvăluit! Specialist: „Ar fi bine să nu ne forțăm norocul!”

„Am aprobat o reducere a numărului de locuri în cameră, dar suntem în discuție cu reprezentanții studenților să putem să mai facem și încă o reducere. Adică ne gândim să nu mai existe paturi suprapuse, să fie maximum 3 paturi în cameră acolo unde avem și să respectăm condițiile de autorizare. E o problemă și vă spun de ce e o problemă – noi avem foarte multe cereri de cazare. Nu satisfacem toate cererile de cazare", a spus Nicolae Istudor, rector ASE, potrivit digi24.ro.

Până la examenele de admitere la facultate, elevii de clasa a XII-a au de susținut examenul de Bacalaureat, ce va începe pe 22 iunie. Notele obținute vor conta și în acest an la admiterea de la facultăți.

Recomandari