Antena Căutare

Examenul de rezidenţiat a fost amânat! Când va avea loc. Sorina Pintea a anunțat data! „Ne aflăm într-o situație fără precedent. Dacă este să fac o glumă, studenții...”

Examenul de rezidenţiat, ce ar fi trebuit să aibă loc pe 17 noiembrie, se amână. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat data la care acesta a fost reprogramat. 

Examenul de rezidenţiat, ce ar fi trebuit să aibă loc pe 17 noiembrie, se amână. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat data la care acesta a fost reprogramat.

Ministrul Sănătății a anunțat, vineri, că examenul de rezidențiat de anul acesta a fost amâncat pentru data de 8 decembrie.

„Ne aflăm într-o situație fără precedent, să nu se poată organiza examenul de rezidențiat. 5.684 de absolvenți riscă să nu poată continua pregătirea", spune Sorina Pintea.

Sorina Pintea a precizat că Ministerul Sănătății a întocmit toate actele necesare, dar, din cauza faptului că nu există în acest moment un ministru al Educației, examenul nu se poate desfășura la timp.

Ministrul Sănătății a explicat că pentru organizarea examenului este necesară emiterea a șapte ordine de ministru, dintre care trei comune - Ministerul Sănătății și Ministerul Educației. Primul ordin comun vizează chiar metodologia examenului.

Sorina Pintea a adăugat că soluția unei Ordonanțe de Urgență, soluție vehiculată în spațiul public, nu este posibilă.

Ministrul Sănătății a acuzat faptul că președintele Klaus Iohannis putea numi un ministru al Educației, dar a refuzat să o facă. Sorina Pintea a mai spus că Viorica Dăncilă i-a cerut din nou, ieri, lui Klaus Iohannis să numească un ministru al Educației.

Sorina Pintea a precizat că această amânare nu va afecta foarte mult examenul. „Studenții s-au pregătit pentru data de 17 noiembrie și nu e normal să aibă incertitudini. Dacă este să fac o glumă, studenții au două săptămâni în plus să învețe."

Mama lui Răzvan Ciobanu rupe tăcerea! Declarații cutremurătoare despre moartea creatorului de modă... Caraş-Severin: Arme de vânătoare vechi de peste 70 de ani, găsite în pereţii unei colibe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x