Antena Căutare

Se repetă tragedia de la Cernobîl?! Explozia nucleară din Rusia a făcut alte victime! Doi angajați au murit din cauza contaminării radioactive

Explozia rachetei nucleare care a avut loc la începutul lunii august, în nordul Rusiei, a mai făcut două victime. Mai exact, se pare că doi angajați au murit din cauza contaminării radioactive. 

Explozia rachetei nucleare care a avut loc la începutul lunii august, în nordul Rusiei, a mai făcut două victime. Mai exact, se pare că doi angajați au murit din cauza contaminării radioactive.

Agenția atomică rusă (Rosatom) a anunţat iniţial că cinci persoane au murit, iar trei au fost rănite după explozia produsă pe 8 august în timpul testării unei rachete cu propulsie nucleară. Acum, însă, două dintre persoanele rănite ar fi murit din cauza contaminării radioactive, înainte de a fi transportate la Moscova pentru tratament.

Citește și: Un nou Cernobîl? Un sat din Rusia a fost evacuat, după o explozie nucleară! Ce li s-a spus oamenilor cărora li s-a cerut să își părăsească locuințele

”Doi dintre pacienţi au murit înainte de a fi aduşi la aeroport. Concentraţia de radiaţii a fost foarte mare, iar simptomele de contaminare s-au agravat rapid”, a declarat un oficial medical, sub protecţia anonimatului.”, au declarat surse medicale citate de publicația Novaia Gazeta, potrivit Mediafax.

Cei doi pacienţi care au murit erau angajaţi din domeniul militar.

Rosatom a anunțat că o explozie accidentală a avut loc în zona arctică în timpul testării unor noi tipuri de „armament”, subliniind că proiectele militare vor continua.

Conform experţilor americani, deflagraţia ar putea avea legătură cu testarea noii rachete de croazieră cu propulsie nucleară 9M730 Burevestnik (SSC-X-9 Skyfall, conform terminologiei NATO).

Citește și: Explozia din Rusia, rezultatul testării unei rachete nucleare. Rușii neagă tot! Avem un nou Cernobîl?

Imediat după explozie, nivelul radiaţiilor a crescut în orăşelul Severodvinsk, situat la 40 de kilometri est de Poligonul militar Nionoksa din regiunea Arhanghelsk.

Vladimir Putin susținea că nu există niciun pericol

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a dat asigurări luni că explozia rachetei nucleare nu generează niciun risc, iar radiaţiile nu au crescut. "Nu există niciun risc" după explozia produsă pe 8 august în nordul Rusiei. "Nu există niciun risc şi nicio creştere a nivelului de radiaţii", a declarat Vladimir Putin în cursul vizitei în Franţa. "Am trimis experţi la faţa locului, iar situaţia este sub control. Au fost aplicate măsuri preventive şi nu poate întâmpla nimic neaşteptat", a dat asigurări liderul de la Kremlin.

Ștefania are 15 ani și a dispărut de acasă! Apropiații ei, disperați: ”Vă rugăm să ne ajutați să o găsim!”... Bărbat din Giurgiu, găsit carbonizat pe câmp! Gestul inconștient făcut de omul de 57 de ani l-a costat viața...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x