Cum poți să reduci semnificativ costurile cu energia electrică şi gazele. Trucuri ca să scazi costul facturilor

Facturile mari scad cu investiţii mici. Specialiştiii ne recomandă câteva schimbări în casă care pot reduce semnificatv costurile cu energia electrică şi gazele. O soluţie ar fi pentru cei care au cetrale termice cumpărarea unui banal termostat ce poate fi controlat de la distanţă. Alte ponturi, în materialul următor. 

În casele cu centrală termică proprie, pierderea căldurii înseamnă consum mai mare de gaz şi curent. O izolare termică corect făcută poate reduce din costul facturilor cu până la 60%.

De asemenea, o contribuţie esenţială o au şi ferestrele cu două sau chiar trei straturi de geam. Specialiştii în eficienţă energetică ne mai dau un pont. Oricât de frig ar fi afară, casa nu trebuie supraîncălzită.

Scăzând temperatura cu un grad în locuinţa dvs, puteţi reduce consumul de energie cu până la 7%. De asemenea, controlul centralei se poate face la orice oră, din orice loc cu ajutorul termostatelor inteligente. Acestea pot fi programate direct de pe telefonul mobil, printr-o aplicaţie.

Fără chibzuinţă însă, cei mai mulţi români care au centrale proprii în case ajung să plătească mai mult pentru încălzire decât cei care sunt racordaţi la sistemul centralizat. Acesta este subvenţionat, deci mai ieftin. Pe de altă parte, o mare problemă o reprezintă avariile din sistemul public.

În ciuda costurilor crescute, fiecare locatar îşi asigură confortul termic în casă.

Momentan, pe piaţa din România, preţurile gazelor şi curentului pentru consumatorii casnici sunt încă plafonate. Comisia Europeană însă a cerut ca piaţa să fie liberalizată.

La nivel de consumatori casnici, creşterea este mai puţin de jumatate de pachet de ţigări pe lună.

Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Energie va publica, săptămâna aceasta, propunerea privind calendarul de liberalizare a pieţei, potrivit căreia, de la 1 iulie 2021, vor fi eliminate toate preţurile reglementate.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri