Antena Căutare

Cum poți să reduci semnificativ costurile cu energia electrică şi gazele. Trucuri ca să scazi costul facturilor

Facturile mari scad cu investiţii mici. Specialiştiii ne recomandă câteva schimbări în casă care pot reduce semnificatv costurile cu energia electrică şi gazele. O soluţie ar fi pentru cei care au cetrale termice cumpărarea unui banal termostat ce poate fi controlat de la distanţă. Alte ponturi, în materialul următor. 

În casele cu centrală termică proprie, pierderea căldurii înseamnă consum mai mare de gaz şi curent. O izolare termică corect făcută poate reduce din costul facturilor cu până la 60%.

De asemenea, o contribuţie esenţială o au şi ferestrele cu două sau chiar trei straturi de geam. Specialiştii în eficienţă energetică ne mai dau un pont. Oricât de frig ar fi afară, casa nu trebuie supraîncălzită.

Scăzând temperatura cu un grad în locuinţa dvs, puteţi reduce consumul de energie cu până la 7%. De asemenea, controlul centralei se poate face la orice oră, din orice loc cu ajutorul termostatelor inteligente. Acestea pot fi programate direct de pe telefonul mobil, printr-o aplicaţie.

Fără chibzuinţă însă, cei mai mulţi români care au centrale proprii în case ajung să plătească mai mult pentru încălzire decât cei care sunt racordaţi la sistemul centralizat. Acesta este subvenţionat, deci mai ieftin. Pe de altă parte, o mare problemă o reprezintă avariile din sistemul public.

În ciuda costurilor crescute, fiecare locatar îşi asigură confortul termic în casă.

Momentan, pe piaţa din România, preţurile gazelor şi curentului pentru consumatorii casnici sunt încă plafonate. Comisia Europeană însă a cerut ca piaţa să fie liberalizată.

La nivel de consumatori casnici, creşterea este mai puţin de jumatate de pachet de ţigări pe lună.

Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Energie va publica, săptămâna aceasta, propunerea privind calendarul de liberalizare a pieţei, potrivit căreia, de la 1 iulie 2021, vor fi eliminate toate preţurile reglementate.

Vești bune pentru acești români. Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească pentru a beneficia de trei luni de ... Premieră! Parada militară de 1 Decembrie, deschisă de o femeie! Ce alte surprize au pregătit autoritățile de Ziua Națion...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x