Antena Căutare

Fără majorări de salarii, pensii sau alocații în următoarea perioadă. Guvernul, obligat să ia măsuri drastice pentru a stopa criza

Creșterea salariilor, a pensiilor și a alocațiilor, ce era așteptată în vara acestui an, ar putea să fie amânată. 

Fără majorări de salarii, pensii sau alocații în următoarea perioadă. Guvernul, obligat să ia măsuri drastice pentru a stopa criza

Un deputat a solicitat Guvernului să înghețe toate creșterile de cheltuieli de la stat, între care pensii, salarii ori alocații, dar și să desființeze pensiile speciale, pentru a stopa criza economică care este așteptată.

”Economia poată fi ajutată imediat și trebuie să fie.

Menținerea taxelor mari în condițiile închiderii totale sau parțiale ale unei bune părți din economie, înseamnă că, însuși statul, va încasa și mai puțini bani la buget.

Dacă statul ar relaxa povara fiscală pe muncă ar da o gură de aer economiei. Noi ne-am revenit mai repede și chiar încasările statului la fel.

Statul trebuie acum să lase bani în economie. E importantă și suma pe care o lasă, dar și felul în care o face. Avantajele scutirii primilor 2.000 de lei din salariu sunt că:

1) banii intră în economie prin salariile oamenilor,

2) beneficiază proporțional mai mult cei cu salarii mici,

3) firmele care au mai mulți angajați beneficiază mai mult,

4) ajută automat regiunile mai sărace, unde salariile sunt mai mici,

5) nu implică nicio birocrație suplimentară.

Cum plătim pentru toate astea? Simplu: desființăm pensiile speciale și oprim toate creșterile de cheltuieli de la stat (mai puțin cele pentru sănătate). Astea sunt două măsuri care se pot face pe termen scurt. Iar pe termen lung, desființăm programul corupt PNDL și toate agențiile și autoritățile inutile ale statului, făcute doar pentru a salariza activ de partid.”, a scris deputatul Claudiu Năsui.

Studiu: De ce mor mai mulți oameni în Italia decât în restul Europei... Alţi 189 de cetăţeni români aflaţi temporar în străinătate şi afectaţi de măsurile restrictive au ajuns în ţară în urma ...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x