Antena Căutare

Pe "Urma" lui Dem Rădulescu. Fiica lui debutează în cinematografie

Filmul "Urma", în regia lui Dorian Boguță, prilejuiește debutul cinematografic al Irinei Rădulescu, fiica regretatului actor Dem Rădulescu.

Pe "Urma" lui Dem Rădulescu. Fiica lui debutează în cinematografie
Irina Rădulescu

Filmul „Urma", în regia lui Dorian Boguţă, intră în cinematografele din România din 6 martie. Noua peliculă prilejuieşte debutul pe marele ecran al Irinei Rădulescu, fiica regretatului actor Dem Rădulescu.

Irina este personajul feminin central

Irina Rădulescu o interpretează pe Ana, personajul feminin central din „Urma", un policier cu accente de thriller despre secretele pe care le ascund cei de lângă noi. Când un pianist celebru dispare, un poliţist porneşte în căutarea lui şi află treptat despre relaţiile sale bizare şi deciziile care au declanşat un vârtej de evenimente surprinzătoare. După moartea părinţilor lor, el devenise obsedat de fericirea surorii sale, Ana, dincolo de limitele iubirii fraterne.

În distribuţie, pe lângă Irina Rădulescu apar şi Teodor Corban, Marin Grigore, Dragoş Bucur, Mădălina Ghenea, Lucian Ifrim, Liviu Pintileasa, István Téglás, notează producătorii.

Când se va difuza filmul?

În Bucureşti, echipa va fi prezentă la Băneasa Grand Cinema & More (4 martie), Cinema City AFI Cotroceni (5 martie), Cinema Elvire Popesco (8 martie), Cinema Muzeul Ţăranului (10 martie), dar vor exista ecranizări și în alte orașe ale țării precum: Cluj-Napoca, Arad, Iași și Sibiu.

Ce spune Irina Rădulescu?

„Urma a fost prima experienţă în cinema şi a însemnat o iniţiere, o aventură şi, în final, o regăsire. Ocazii au mai fost în cinema, dar nu s-au concretizat şi, oricum, nu de importanţa rolului din Urma", spune Irina Rădulescu.

Actriţa avea 13 ani când îndrăgitul actor de comedie Dem Rădulescu a încetat din viaţă în septembrie 2000, la 69 de ani. „Lecţia cea mai importantă şi cea esenţială învăţată de la tata este una simplă - pentru că în sticlele mici se găsesc esenţele tari - să caut întotdeauna simplitatea şi adevărul", a adăugat actriţa, citează Mediafax.

„Am ales-o pe Irina în rolul Anei pentru că la castingurile repetate cu ea, la un moment dat, mi-am văzut personajul şi nu pe Irina. Iar asta e tot ce-şi poate dori un regizor de la un actor. Şi mai e ceva: chiar dacă e la debut în lungmetraj, a dat dovadă de un profesionalism care, în combinaţie cu prospeţimea unui debutant, dă rezultate excelente", spune regizorul Dorian Boguţă, aflat şi el la debut în lungmetraj.

Istoria Irinei Rădulescu

Irina Rădulescu s-a născut pe 14 octombrie 1986 şi este actriţă la Teatrul Mic din Bucureşti. A copilărit în teatru, printre mari actori, iar Gina Patrichi i-a fost naşă de botez. Prima apariţie pe scenă a fost la vârsta de 7 ani, în rolul Astinax din Sfârşitul Troiei, de Walter Jens, în regia lui Vlad Mugur (1994).

Din 2008, joacă pe scena Teatrului Mic, rolurile în care a apărut fiind Miranda (în Furtuna, de William Shakespeare, regia Cătălina Buzoianu, 2008), Hermia (în Visul unei nopţi de vară, după William Shakespeare, regia Gelu Colceag, 2011), Celia (în Volpone, după Ben Jonson, regia Vlad Cristache, 2013), Nina (în ...ESCU, de Tudor Muşatescu, regia şi versiunea scenică Doru Ana, 2018), Camille l'Espanaye (în Nevermore, după Edgar Allan Poe, regia Dragoş Galgoţiu, 2019).

„Urma" a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Namur şi a fost selectat în competiţia Spectrum la Cottbus.

Scenariul este semnat de Dorian Boguţă şi Loredana Novak, imaginea a fost realizată de Barbu Bălăşoiu (Sieranevada), iar montajul îi aparţine lui Tudor Popescu.

Debutul în lungmetraj al regizorului şi actorului Dorian Boguţă intră în cinematografele din România din 6 martie, distribuit de Transilvania Film.

Românii își fac provizii din cauza coronavirusului! Ce produse au dispărut deja din magazine... Veste uriașă! Concedii mai mari pentru români! Ce condiție trebuie să îndeplinești...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x