Antena Căutare

Firea anunţă măsuri pentru fluidizarea traficului, la revenirea elevilor din vacanţă, şi propune ca barierele CFR să nu mai fie coborâte la orele de vârf, iar liniile de tramvai să devină bandă unică şi pentru autobuze

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, duminică seară, că peste 70 de echipaje de poliţie se vor afla în trafic luni dimineaţă, pentru a fluidiza circulaţia, având în vedere că elevii revin din vacanţă, iar ceilalţi bucureşteni din concediu. Firea a spus că elevii a cinci şcoli din sectoarele 1 şi 6 vor putea merge la cursuri cu autobuzul şcolar, dar şi că se doreşte amplasarea de garduri de protecţie a liniilor de tramvai, întrucât şi-au dovedit utilitatea. Totodată, Firea a propus ca barierele CFR din zonele Petricani şi Andronache să nu mai fie coborâte la orele de vârf, pentru a nu se crea blocaje, dar şi ca linia de tramvai să devină bandă unică şi pentru autobuze, prin modificarea legislaţiei rutiere.

Gabriela Firea a anunţat, pe Facebook, că a convocat Comandamentul de trafic pentru a verifica stadiul măsurilor de fluidizare a traficului, având în vedere că de luni elevii revin la şcoală şi mulţi bucureşteni se întorc din concediu.

"Putem să vă anunţăm că mâine dimineaţă am sporit efectivele, atât cele din partea Brigăzii Rutiere, Poliţiei Locale Municipale, dar şi poliţiilor de sectoare. Vor fi peste 70 de echipaje în trafic pentru a asigura fluenţa", a afirmat Firea.

Firea a spus că Societatea de Transport Bucureşti va suplimenta autobuzele, troleibuzele, tramvaiele, atât în municipiul Bucureşti, cât şi în judeţul Ilfov.

"Mâine de dimineaţă, elevii a cinci şcoli din Bucureşti, din sectoarele 1 şi 6, vor putea folosi autobuzul şcolar. Este vorba despre 6.000 de elevi care vor putea să vină la cursuri cu autobuzul şcolar", a mai anunţat primarul general.

Articolul continuă după reclamă

Firea a spus că o altă sursă de trafic intens sunt barierele CFR coborâte la vârfurile de trafic, în speciale cele de la Petricani şi Andronache, menţionând că i-a trimis o scrisoare şi a fost contactată de ministrul Transporturilor pentru a găsi o soluţie ca aceste bariere să nu mai fie coborâte la ore de vârf, dimineaţa între 6.30 şi 9.30, dupa-amiaza şi seara între 16.30 şi 19.30.

"În ceea ce priveşte gardurile de protecţie ale liniei de tramvai, a fost recent şi un incident (...) încă o dată s-a dovedit utilitatea acestor garduri de protecţie. Avem patru linii care sunt protejate de garduri, astfel încât fluenţa tramvaiului este constatată de cetăţeni şi sunt din ce în ce mai mulţi bucureşteni care călătoresc cu tramvaiul (...) atât STB, cât şi Direcţia Transporturi pentru a fi şi alte linii protejate de aceste garduri", a menţionat ea.

Firea a mai spus că este depus un amendament în Parlament, pentru modificarea legislaţiei rutiere, pentru ca linia de tramvai să devină bandă unică şi pentru autobuze.

"În momentul în care şi autobuzele vor putea să treacă pe linia de tramvai, acolo unde trama stradală permite, automat va exista o fluenţă mai mare în trafic şi va crea posibilitatea ca şi în Bucureşti să se poată circula civilizat", a conchis Firea.

Sursa : news.ro

Alertă cu bombă în Râmnicu Vâlcea. Trei mii de persoane au fost evacuate din două centre comerciale... Un tren întreg de călători, terorizat de trei imigranți. Au vrut să-i jefuiască și i-au amenințat cu moartea până și pe ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Insula Iubirii Sezonul 8, 15 iulie 2024. Cortina a căzut și ispitele feminine au apărut de pe ecran, direct în fața băieților
Insula Iubirii Sezonul 8, 15 iulie 2024. Cortina a căzut și ispitele feminine au apărut de pe ecran, direct în fața băieților Luni, 15.07.2024, 23:40
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x