Antena Căutare

Fosta sefa a Vamii Halmeu va sta dupa gratii 4 ani si jumatate de inchisoare, pentru dare de mita

Cele cinci persoane inculpate in dosarul mitei de la Vama Halmeu au fost condamnate, astazi, de Tribunalul Satu Mare, la pedepse cu inchisoare cu executare. Cea mai mare pedeapsa a primit-o omul de afaceri Liviu Florian, respectiv sapte ani de inchisoare. Sentinta poate fi atacata cu apel.


Omul de afaceri Ioan Savu, acuzat de doua infractiuni de complicitate la trafic de influenta, a fost condamnat la trei ani si noua luni de inchisoare cu executare.

Fostul angajat al unui magazin duty-free din Vama Halmeu Ioan Romeo Nitu, acuzat de complicitate la doua infractiuni de cumparare de influenta, a fost condamnat la patru ani si trei luni de inchisoare cu executare, iar omul de afaceri din Negresti Oas Florin Danut Feher, acuzat de complicitate la doua infractiuni de cumparare de influenta, a fost condamnat la patru ani si trei luni de inchisoare cu executare.

Totodata, instanta a dispus confiscarea sumei de 130.000 de euro de la Liviu Florian si Ioan Savu si a sumei de 300.000 de euro de la Nicoleta Dobrescu, Ioan Romeo Nitu si Florin Danut Feher.

Sentinta Tribunalului Satu Mare nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in termen de zece zile de la pronuntare, anunta Mediafax.

In luna martie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea in judecata a oamenilor de afaceri Liviu Florian, arestat pentru doua infractiuni de trafic de influenta, si Ion Savu, arestat pentru complicitate la doua infractiuni de trafic de influenta, precum si a lui Ioan Romeo Nitu, fost angajat al unui magazin duty-free din Vama Halmeu, arestat pentru complicitate la doua infractiuni de cumparare de influenta, si Florin Danut Feher, pentru complicitate la doua infractiuni de cumparare de influenta.

A fost deferita justitiei in acest caz si Nicoleta Manuela Dobrescu, fosta sefa a Vamii Halmeu, pentru cumparare de influenta.

Ulterior, omul de afaceri Ion Savu a fost eliberat din arest, la sfarsitul lunii iunie, in urma unei decizii a Curtii de Apel Oradea, aceeasi instanta dispunand, in luna iulie, si eliberarea lui Romeo Nitu. In august, si Liviu Florian a fost eliberat din arest, sub control judiciar.

sursa: Jurnalul

VIDEO! Mai multi soferi maramureseni au dirijat traficul pana la venirea politiei, dupa un accident... Primaria Capitalei desfiinteaza chioscurile de la metrou...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x