Antena Căutare

Galerie FOTO! Viralul celei de-a treia seri de proteste în România: jandarmi cu flori la piept, copii cu zâmbet pe buze

Zeci de mii de oameni au protestat, joi seară, în mai multe oraşe din ţară - Cluj-Napoca, Timişoara, Sibiu, Iaşi, Braşov, Arad - faţă de adoptarea de către Guvern a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale. La Cluj-Napoca au ieşit în stradă aproximativ 30.000 de oameni, la Timişoara şi Iaşi - peste 15.000, iar la Sibiu - peste 12.000.

Zeci de mii de oameni au protestat, joi seară, în mai multe oraşe din ţară - Cluj-Napoca, Timişoara, Sibiu, Iaşi, Braşov, Arad - faţă de adoptarea de către Guvern a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale. La Cluj-Napoca au ieşit în stradă aproximativ 30.000 de oameni, la Timişoara şi Iaşi - peste 15.000, iar la Sibiu - peste 12.000.

ALBA IULIA

Peste 2.000 de oameni au participat, joi seară, la Alba Iulia, la un protest faţă de adoptarea de către Guvernul condus de Sorin Grindeanu a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale, oamenii cerând demisia Executivului şi pornind într-un marş pe străzi în timp ce scandau ”Bucureşti nu uita/ Alba e de partea ta”.

Protestatarii au avut pancarte cu mesaje precum ”Să vă fie frică, Ardealul se ridică!”, ”Nu accept acest abuz”, ”Uniţi suntem puternici!”, ”În democraţie, hoţii stau în puşcărie” sau ”No, amu' îi bai!”.

Unii dintre protestatari şi-au adus şi copiii la miting, iar unii dintre aceştia au avut pancarte cu mesaje precum ”Hoţilor ne-aţi furat viitorul!” sau ”Mama m-a învăţat să nu fur”

Oamenii au scandat şi lozinci precum: „Bucureşti nu uita/ Alba e de partea ta!”, „Dragnea nu uita/ Va veni şi ziua ta!”, „Hoţii fură noaptea!”, „Dragnea nu uita, aşteptăm şi cartea ta!”, „Jos Guvernul!!!”, „Am ieşit din casă, fiindcă ne pasă”, „Jos corupţia”, „Uniţi saalvăm toată România!”, sau „Până dimineaţă, radem o mustaţă!” sau „PSD – ciuma roşie”.

ARAD

Aproximativ 4.000 de persoane au protestat şi în municipiul Arad, unde au scandat ”Laura, nu uita noi suntem de partea ta”, ”DNA să vină să vă ia”, ”Jos Guvernul” şi ”PSD, ciuma roşie”.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 22.45, manifestanţii spunând însă că vor reveni în stradă şi vineri.

BRAŞOV

Şi la Braşov au ieşit în stradă peste 8.000 de oameni, care au pornit în marş din Piaţa Sfatului pe străzile oraşului, acţiunea fiind paşnică.

Protestatari au strigat "Uniţi salvăm toată România“, "Abrogaţi şi apoi plecaţi“, "DNA să vină să vă ia“, "Dragnea nu uita, România nu-i a ta“, dar şi "Zi de zi aici vom fi“.

BUZĂU

Aproape 400 de oameni au protestat, joi seară, timp de două ore, în centrul municipiului Buzău, cerând abrogarea Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea codurilor penale. Ei au scandat ”Dragnea, noi am vrea să vedem şi cartea ta” şi ”Buzău, Buzău, Dragnea la bulău”.

De asemenea, buzoienii veniţi în Piaţa Dacia au afişat bannere şi pancarte pe care era scris ”La închisoare nu la guvernare”, ”Altă întrebare? Nu. Altul între bare”, ”Altă întrebare: când plecaţi voi oare” sau ”Retrageţi ordonanţa DRAC-nea”.

CLUJ-NAPOCA

Peste 30.000 de oameni au ieşit în stradă şi la Cluj-Napoca.

Oamenii s-au adunat în Piaţa Unirii din centrul Clujului, după care au plecat în marş pe străzile oraşului, scandând ”PSD, ciuma roşie”, ”Jos ordonanţa”, ”Altă întrebare”, ”Nu cedăm!”, ”Dragnea nu fi trist, la Jilava ai gratis dentist”.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 23.00.

CONSTANŢA

Peste 8.000 de oameni au ieşit în stradă şi la Constanţa şi au mărşăluit pe străzile oraşului, oamenii mergând din nou în faţa sediului PSD, unde au scandat “Jos cu ordonanţa”, “Dragnea nu uita, te aşteptăm la DNA”.

CRAIOVA

Peste 3.000 de craioveni au protestat şi joi seară în centrul municipiului, nemulţumiţi de adoptarea de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă cu privire la modificarea Codului Penal.

Oamenii s-au strâns în Piaţa "Mihai Viteazul" în jurul orei 18.00, ei afişând pancarte cu mesaje la adresa membrilor Guvernului şi liderilor Partidului Social Democrat.

"Am ieşit în stradă pentru un viitor mai bun pentru noi cei tineri. Nu vrem să fim minţiţi, vrem doar să asculte ce avem de spus", a declarat una dintre craiovencele prezente în Piaţa "Mihai Viteazul".

Craiovenii au afişat mesaje precum "De la mic la mare, cerem abrogare", "O altă întrebare. #când daţi abrogare?", "Dragnea nu uita, asteptăm şi cartea ta".

De asemenea, un grup de tineri aflaţi în faţa Palatului Administrativ din Craiova a cântat cântece patriotice.

FOCŞANI

Aproximativ 200 de oameni au protestat, joi seară, în municipiul Focşani, ei scandând ”Nu staţi la balcoane, că murim de foame” şi ”Dragnea nu uita, România nu-i a ta”. Un protest a avut loc şi la Vaslui, unde au ieşit în stradă câteva zeci de persoane.

GALAŢI

Peste 3.000 de oameni au mărşăluit, joi seară, şi pe străzi din municipiul Galaţi, în semn de protest faţă de decizia Guvernului de a adopta ordonanţa privind modificarea Codurilor Penale.

Gălăţenii au început să se adune de la ora 17.00 în zona centrală a oraşului, ei având steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje precum: ”România are Guvern mafiot”, ”Aţi votat liber la furat”, ”Fără OUG, fără imunitate, vrem dreptate” sau ”Aprobaţi, apoi plecaţi”.

Manifestanţilor li s-au alăturat şi studenţi de la Universitatea ”Dunărea de Jos”, care au venit cu o pancartă pe care scria ”Să vă fie frică, studenţii se ridică”.

IAŞI

Acţiunea de protest de la Iaşi s-a încheiat în jurul orei 23.00, după ce participanţii la acţiune, în jur de 15.000, au intonat imnul naţional şi i-au aplaudat pe jandarmii care au asigurat ordinea.

Manifestanţii au mărşăluit pe o distanţă de câţiva kilometri pe arterele centrale ale municipiului, apoi au revenit în Piaţa Unirii, locul de unde porniseră în marş.

În timpul mitingului participanţii au oferit garoafe albe jandarmilor, mulţumindu-le pentru modul în care au asigurat ordinea în ultimele zile la protestele de la Iaşi.

Circulaţia tramvaielor şi a autobuzelor a fost întreruptă timp de oră prin centrul oraşului din cauza oamenilor care au blocat calea derulare.

PLOIEŞTI

Peste 5.000 de persoane au ieşit în stradă şi la Ploieşti. Peste 5.000 de oameni au mărşăluit prin oraş, străbătând drumul până la sediul DNA.

Ei au scandat ”Ieşiţi din case dacă vă pasă”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Dragnea, nu uita asta nu e ţara ta”, ”Liviu Dragnea, nu fi trist, la Jilava vei fi miss”.

La protestul de joi seară, care a durat peste şapte ore, s-a înregistrat cel mai mare număr de participanţi dintre toate manifestările de acest gen organizate în ultmii ani la Ploieşti.

Manifestanţii au spus că se vor aduna în centrul oraşului şi vineri seară.

SIBIU

Şi la Sibiu, peste 12.000 de oameni au protestat şi au organizat un marş prin oraş. Acţiunea a fost marcată de un incident.

Astfel, un participant la protestul de la Sibiu a aprins o fumigenă şi a aruncat-o în Piaţa Mare, unde erau adunaţi manifestanţii, alţi doi oameni intervenind, iar pentru a evita un conflict jandarmii i-au scos pe cei trei din mulţime.

TIMIŞOARA

Protestul de la Timişoara s-a încheiat puţin înainte de ora 23.00, oamenii anunţând noi mitinguri entru vineri, unul de la ora 12.00, în faţa Prefecturii Timiş, şi altul de la ora 19.00, în Piaţa Victoriei.

La protestul de la Timişoara au participat aproximativ 15.000 de oameni, printre ei fiind şi primarul Nicolae Robu (PNL).

Oamenii au strigat lozinci împotriva Guvernului, la adresa premierului Sorin Grindeanu şi a ministrului Justiţiei, Florin Iordache, dar şi a PSD: "Grindeanu, ai pătat onoarea din Banat", "Ministrul trădare, altă întrebare", ”PSD cu părul creţ fură noaptea din coteţ".

VASLUI

Peste 50 de persoane au protestat, joi seară, în municipiul Vaslui, solicitând abrogarea ordonanţelor cu privire la graţiere şi modificarea Codului Penal. Manifestanţii au parcurs şi câţiva kilometri pe jos, într-un marş autorizat de Primărie.

Protestatarii s-au adunat în Piaţa Civică şi au afişat mai multe pancarte şi banere cu mesaje împotriva Guvernului şi a PSD, precum ”La închisoare, nu la guvernare”, ”Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”, ”Retragerea OUG. Demisia Avocatului Poporului. Respectarea statului de drept”. De asemenea, protestatari au scandat ”Demisia!”, ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”.

Sursa: news.ro. Credit foto: Hepta

Cei mai iubiți artiști din muzica românească și-au exprimat public opiniile cu privire la proteste. Ce spun Delia, Feli ... În contextul actual din România, Patriarhul Daniel reacționează: "Avem nevoie de făcători de pace"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x