Antena Căutare

Gestul de afecțiune prin care părinții își pun copiii în pericol, fără să-și dea seama. Specialiștii spun că trebuie evitat

Un gest pe care îl fac mulți părinți, inclusiv celebritățile, este intens criticat de specialiști. Iată despre ce e vorba și de ce este periculos.

o mama care isi tine in brate copilul ce tine capul plecat
Un gest pe care îl fac mulți părinți, inclusiv celebritățile, este intens criticat de specialiști. Iată despre ce e vorba și de ce este periculos. | Shutterstock.com

Gestul de a pupa copii pe gură a stârnit o dezbatere aprinsă între părinți și experți. În vreme ce unii îl consideră un gest de afecțiune, psihologii avertizează că poate avea un impact negativ asupra dezvoltării celor mici.

Gestul de afecțiune prin care părinții își pun copiii în pericol, fără să-și dea seama

Charlotte Reznick a subliniat pentru Green Lemon că practicile precum sărutul copiilor pe buze, îmbrățișările și hrănirea cu forța sau gâdilatul agresiv pot transmite mesaje periculoase. Unul dintre acestea este că oricine le poate invada spațiul personal.

Mai târziu, conform specialistului, aceste comportamente parentale pot crește probabilitate ca micuțul să dezvolte ”sindromul victimei”, ceea ce îl va împiedica să stabilească limite și să se impună.

Avertismente vin și din partea medicilor stomatologi. Ei trag un semnal de alarmă cu privire la pericolele împărtășirii salivei cu micuții. În timp ce adulții au un sistem imunitar puternic, care face față în lupta cu microbii, cel al copiilor nu este încă dezvoltat și asta îi predispune la infecții.

Citește și: Infecțiile cu enterovirusuri la copii. Care sunt principalele simptome și cum se pot trata

Charlotte Reznick subliniază importanța înțelegerii riscului, întrucât unele infecții pot fi transferate copiilor prin salivă și le pot face rău.

Potrivit psihologilor, copiii tind să imite comportamentele observate acasă. Asta înseamnă că pot imita, în mod nevinovat, pupatul pe buze ca o modalitate de a își arăta afecțiunea față de ceilalți, fără a înțelege pe deplin implicațiile.

În consecință, ei pot recrea gestul cu persoane din afara cercului familial. Pentru a evita astfel de situații, experții îi sfătuiesc să se rezume la pupatul obrajilor sau a frunții copilului.

În ultimii ani, manifestarea afecțiunii dintre părinți și copiii lor prin sărutul pe buze a stârnit controverse. Victoria și David Beckham s-au confruntat cu critici pentru că și-au pupat astfel copiii în public. Ei s-au apărat: „Vrem să le arătăm copiilor noștri dragoste și îi protejăm, avem grijă de ei, îi susținem, iar noi suntem foarte afectuoși cu ei.”

Citește și: Gabriela Cristea, interviu sincer despre viața de cuplu.Cum s-a schimbat viața ei și a lui Tavi Clonda de când au devenit părinți

Reacția Regelui Charles când a primit un cadou uriaș de la localnicii români. Femeile au făcut scut în jurul lui... Vestea care i-a luat prin surprindere pe românii cu venituri mici. Ce se întâmplă acum cu sprijinul acordat pentru energ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x