Antena Căutare

Harta preturilor la carburanti: Cea mai ieftina benzina se vinde in Constanta si in Afumati

Aceeasi benzina, aceeasi companie, preturi diferite. Se intampla in Romania, unde localizarea benzinariei dicteaza si pretul la pompa. De exemplu, la Constanta gasim cea mai ieftina benzina din Romania. La fel si in Afumati, Ilfov. Spre centrele oraselor, insa, pretul pentru un plin creste semnificativ.

La marginea soselei care leaga comuna Afumati de Bucuresti, o mica benzinarie independenta face o avere. Asta pentru ca vinde benzina la un pret aproape fara concurenta - 5,7 lei pe litru. Insa nu e accesibila pentru soferii bucuresteni. Daca vor un pret apropiat, trebuie sa bata drumul pana in cartierul Mihai Bravu. Pe imensul afisaj eletronic al statiei de alimentare de aici, pretul benzinei a fost setat la 5,71 lei pe litru.

Aceeasi companie, alta benzinarie. Insa tot in Bucuresti. Numai ca locatia este selecta. Intre blocurile din Dorobanti, un sofer isi umple rezervorul, in timp ce un angajat ii testeaza suspensiile. Aici, benzina se vinde cu 11 bani mai scump: 5,82 lei pe litru. La un plin de 50 de litri, soferul de Dorobanti plateste cu sase lei mai mult.

Titlul de “locul cu cea mai ieftina benzina” i-ar reveni unei benzinarii din Constanta. Aici, soferii scot din buzunar in jur de 5 lei si 66 de bani pentru un litru de benzina. In Iasi, e cu un leu mai scumpa. Locuitorii din Gorj si cei din Cluj au benzina la acelasi pret.

Diferenta de preturi la combustibil, chiar si in cadrul aceluiasi grup, are totusi o explicatie. “Prin politica de piata a fiecarui operator, statiile de benzina au posibilitate de a-si modifica preturile fata de un pret de baza, in general cu 5%. Vinzi mai mult, poti sa iti permiti la un pret mai scazut decat cel de referinta”, explica George Vulcanescu, analist economic.

Iar pretul de referinta a suferit si el modificari. Inca din prima zi a anului, carburantii s-au scumpit cu cateva procente. Dupa doua saptamani, mai multe companii petroliere au redus preturile, cu 3-4 bani pe litru.

sursa foto: financialexcelence.net

Salariul minim va creste de la 700 la 800 de lei. Pensiile vor fi si ele majorate de luna viitoare... Cei trei copii din Dambovita care traiau in custi din lemn risca sa ajunga in plasament...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x