Live acumFilm: A fost odata un print
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

BOR nu vrea să folosească lingurițe de unică folosință. Patriarhul Daniel, decizie sfidătoare privind împărtășania credincioșilor

Sfânta Taină a Împărtășaniei a fost amânată pe o perioadă nedeterminată, motivul fiind acela că Patriarhul Daniel nu e de acord ca enoriașii să fie împărtășiți cu lingurița de plastic.

BOR nu vrea să renunțe la lingurița clasică de împărtășanie. Foto ilustrativă cu Patriarhul Daniel

Hepta

Premierul Ludovic Orban a explicat că Guvernul cere preoților să folosească lingurițe de unică folosință la împărtășanie, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Citește și:

În ce condiții vor putea să meargă la munte sau la mare. Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră: ”Ieșirea din localitate va fi făcută cu un motiv întemeiat!”

BOR se opune măsurilor propuse de Guvern privind împărtășania

Biserica Ortodoxă Română a anunțat, însă, că va suspenda împărtășirea credincioșilor, după Sfânta Liturghie.

”Aș spune că e o știre bombă artizanală. Slujbele cu credincioși vor fi oficiate exclusiv afară, bisericile vor fi deschise pentru un număr restrâns, cu respectarea unor reguli pentru rugăciune individuală. Împărtășirea e amânată pentru o scurtă perioadă. A mai existat un astfel de moment al amânării împărtășirii timp de două luni, în 1829, tot din motive legate de epidemie, în România.

Revenim la normalitate, gradual”, a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR, pentru Antena 3.

Recomandari