Antena Căutare

Încă un tip de înghețată este retras de pe piață. Ce ingredient cu potenţial cancerigen conține

În ultima perioadă au fost retrase de pe piață mai multe loturi de înghețată de pe piață ce conțin un igrendient cu potențial cancerigen.

Mai multe înghețate și o fetiță cu mască la gură, care ține o înghețată în mână
În ultima perioadă au fost retrase de pe piață mai multe loturi de înghețată de pe piață ce conțin un igrendient cu potențial cancerigen | Shutterstock

După ce la începutul lunii iulie au fost retrase de pe piață mai multe loturi de înghețată ale producătorului Mars, iubitorii acestui desert au parte de încă o veste tristă. Un nou tip de înghețată este retras din cauza unei cantități mari de oxid de etilenă.

Ce tip de înghețată este retras de pe piață

Unul dintre cele mai apreciate și îndrăgite deserturi începe să fie restras din ce în ce mai mult de la vânzare. Recent, Mega Image a luat decizia de a retrage din magazine înghețata Toblerone cu ciocolată și miere 4X100 ml. Cei care au achiziționat înghețată din loturile LPL0330, LPL0331, LPL1061 și LPL1127 sunt rugați să distrugă produsele sau să le returneze la punctul de vânzare din care și-au cumpărat înghețata.

Cel care a luat decizia de a retrage produsele a fost chiar furnizorul, care a constatat faptul că înghețata conține o cantitate semnificativă a unui ingredient cu potenţial cancerigen, având un nivel ridicat peste limitele legale de oxid de etilenă.

Citește și: Mai multe loturi de înghețată au fost retrase de pe piață

Toate produsele care nu au fost achiziționate până acum vor fi distruse, iar consumatorii sunt rugați să prezinte bonul fiscal atunci când vine să returneze produsele. Aceștia sunt rugați să returneze produsele achiziționate din loturile de mai sus până la data de 24.08.2021, conform mediafax.ro.

Mai multe loturi de înghețată ale producătorului Mars au fost scoase de pe piața din România

Mai multe loturi de înghețată comercializată sub brandurile Bounty, Snickers şi Twix au fost retrase de pe piața din România, după ce s-a descoperit că produsele conțin oxid de etilenă, un ingredient care poate provoca cancer.

Mihai Ponea, Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ANSVSA într-o intervenție telefonică în luna iulie, faptul că produsele conțin o cantitatea mică de oxid de etilenă, dar „consumul cumulativ din acest produs poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare, cancerigene chiar”.

Citește și: Pare o înghețată obișnuită, însă nu este deloc așa! Cum se simt oamenii după ce o mănâncă

„Mars recheamă din România produsele noastre de îngheţată menţionate mai jos. Acest lucru se datorează prezenţei oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noştri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislaţia UE.  Acest fapt are impact cu privire la Mars precum şi alţi producători. ESTE IMPORTANT că, deşi nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de îngheţată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din îngheţată este minimal şi mult sub limitele legale din Europa pentru ingredient. Consumarea produsului nu este nocivă”, au anunțat pe site cei de la ANSVSA.

Unele loturi de înghețată ce urmează să fie scoase de pe piață au ca dată de expirare anul 2023.

Noi amănunte despre vaccinarea femeilor însărcinate. Ce a transmis Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SU... Cine este cel mai tânăr pompier român care luptă cu flăcările din Grecia. Povestea emoționantă a lui Andor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x