Mai multe loturi de înghețată au fost retrase de pe piață. Ce ingredient cu potenţial cancerigen conțin

Mai multe loturi de înghețată ale producătorului Mars vor fi scoase de pe piața din România. Unul dintre ingredientele folosite poate provoca cancer.

Mai multe loturi de înghețată ale producătorului Mars vor fi scoase de pe piața din România. Unul dintre ingredientele folosite poate provoca cancer.

Shutterstock

Veste neașteptată pentru consumatorii de înghețată. Mai multe loturi de înghețată comercializată sub brandurile Bounty, Snickers şi Twix au fost retrase de pe piața din România, după ce s-a descoperit că produsele conțin oxid de etilenă, un ingredient cu potenţial cancerigen.

Mihai Ponea, Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ANSVSA, a dezvăluit sâmbătă după-amiază, într-o intervenție telefonică, faptul că produsele conțin o cantitatea mică de oxid de etilenă, dar „consumul cumulativ din acest produs poate duce pe termen lung la tulburări cardiace, pulmonare, cancerigene chiar”.

Citește și: Pare o înghețată obișnuită, însă nu este deloc așa! Cum se simt oamenii după ce o mănâncă

„Mars recheamă din România produsele noastre de îngheţată menţionate mai jos. Acest lucru se datorează prezenţei oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noştri, la niveluri mai mari decât cele permise de legislaţia UE.  Acest fapt are impact cu privire la Mars precum şi alţi producători. ESTE IMPORTANT că, deşi nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de îngheţată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din îngheţată este minimal şi mult sub limitele legale din Europa pentru ingredient. Consumarea produsului nu este nocivă”, au anunțat pe site ANSVSA.

Următoarele loturi ce urmează să fie scoase de pe piață au ca dată de expirare chiar și anul 2023.

Cum își pot recupera banii cei care au cumpărat produsele

Un lucru pe care consumatorii ar trebuie să îl știe, este faptul că își pot recupera banii și vot primi vouchere cu valoarea produselor achiziţionate.

„Dacă aţi achiziţionat unul sau mai multe dintre produsele impactate şi doriţi să solicitaţi rambursarea costului, vă rugăm să trimiteţi poza ambalajului fiecărui produs, împreună cu numele şi prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail şi adresa dvs. poştală, la [email protected] Pentru validarea cererii dumneavoastră, vă rugăm ca în poza/pozele transmise să fie vizibile data valabilităţii şi codul lotului pentru fiecare produs. Aceste informaţii sunt pe spatele ambalajului, ca în poza de mai jos. Dacă solicitaţi rambursarea pentru mai multe produse, vă rugăm să trimiteţi si o poză cu toate ambalajele produselor”, le transmis producătorii celor care au apucat să achiziționeze produse din loturile respective.

Citește și: Rețetă de înghețată Semifreddo cu sos de caramel sărat, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

„Identificarea loturilor a fost făcut, chiar acum colegii noştri sunt în teren pentru a identifica dacă mai există, iar în 24-48 de ore ele să nu mai existe pe piaţă, doar vreun consumator să aibă în congelator de acum o săptămână, o lună, şi de aceea a făcut publice atât noi cât şi producătorii care sunt acele loturi, să verifice dacă sunt din acele loturi să le distrugă sau să le ducă de unde le-au cumpărat”, a afirmat şeful ANSVSA, conform news.ro.

Ultimele știri