Antena Căutare

Indemnizația de creștere a copilului, veste uriașă! Ce români ar putea primi mai mulți bani

Informația momentului pentru români! Un nou proiect de lege propune o schimbare majoră la indemnizația de creștere a copilului! 

Indemnizația de creștere a copilului, veste uriașă! Ce români ar putea primi mai mulți bani Galerie
Ce se întâmplă cu indemnizația de creștere a copilului

O inițiativă legislativă recentă dorește să facă o schimbare majoră în ceea ce privește indemnizația de creștere a copilului.

Dacă cei din Camera Deputaților își vor exprima votul în acest sens, atunci se va impune eliminarea limitei maxime pentru indemnizația de creștere a copilului, primită lunar de părinți!

Astfel, românii ar putea primi mai mulți bani la indemnizația de creștere a copilului, dacă proiectul de lege va fi aprobat.

CE ROMÂNI PRIMESC MAI MULȚI BANI LA INDEMNIZAȚIA DE CREȘTERE A COPILULUI

Această măsură face obiectul unui proiect de lege care, după ce a trecut de Senat, a primit raport de adoptare la Camera Deputaților. Plafonarea la 8.500 de lei a indemnizației de creștere a copilului a fost introducă în a doua parte a anului 2017, guvernanții de atunci invocând drept justificare necesitatea unei utilizări mai eficiente a resurselor bugetare.

Indemnizația de creștere a copilului, veste uriașă! Ce români ar putea primi mai mulți bani

Ce se întâmplă cu indemnizația de creștere a copilului

Românii ar putea primi mai mulți bani la indemnizația de creștere a copilului

În plus, proiectul de act normativ prevede inclusiv schimbarea modului de calcul a acestui ajutor financiar. Mai exact, după intrarea în vigoare a măsurilor votate de parlamentari, cuantumul minim al indemnizației nu va mai fi calculat în funcție de valoarea indicatorului de referință (ISR), ci în funcție de valoarea salariului minim brut pe țară.

În prezent, Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 stabilește că valoarea indemnizației “reprezintă 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului. Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei”, informează cei de la bugetul.ro.

Propunerea apare în contextul în care valoarea ISR a rămas neschimbată din 2010, în timp ce, în aceeași perioadă, valoarea salariului minim brut a crescut de mai multe ori. Astfel, odată cu creșterea valorii minime a indemnizației de creștere și eliminarea plafonului maxim al acesteia, inițiatorii se așteaptă ca natalitatea să crească, deoarece aceste măsuri vor încuraja și femeile de carieră să facă cel puțin un copil.

Asociaţia Elevilor din Constanţa susţine că proiectul pe care Guvernul îşi angajează răspunderea nu rezolvă problema tra... Falsifica bancnote în Buzău. Cumpărase o imprimantă, un scanner și folii transparente: Peste 1.200 de hârtii de 50 de le...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x