Antena Căutare

Inspecţia Judiciară face un control la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal

Inspecţia Judiciară a anunţat, joi, că a demarat un control la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, urmărind, printre altele, modul de respectare a dispoziţiilor în soluţionarea plângerilor vizând tergiversarea soluţionării dosarelor. Controlul se va desfăşura până în 9 august.

Inspecţia Judiciară a anunţat, joi, că a demarat un control la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, urmărind, printre altele, modul de respectare a dispoziţiilor în soluţionarea plângerilor vizând tergiversarea soluţionării dosarelor. Controlul se va desfăşura până în 9 august.

”Începând de azi, Inspecţia Judiciară efectuează un control tematic la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal vizând activitatea desfăşurată în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 iulie 2019”, a transmis, joi, Inspecţia Judiciară.

Controlul va avea loc în perioada 1-9 august, iar inspectorii verifică mai multe aspecte, respectiv:

- modul de înregistrare, repartizare, precum şi prioritizarea soluţionării dosarelor şi lucrărilor;
- modul de respectare de către procurori a dispoziţiilor legale vizând verificarea competenţei de efectuare sau supraveghere a urmăririi penale şi respectiv, declinarea de competenţă;
- modul de respectare de către procurori a dispoziţiilor legale în exercitarea atribuţiei de a conduce şi supraveghea activitatea organelor de cercetare penală în soluţionarea dosarelor penale înregistrate, precum şi a oricăror alte situaţii vizând managementul cauzei;
- modul de respectare de către procurori a dispoziţiilor legale în soluţionarea plângerilor vizând tergiversarea soluţionării dosarelor

Şi Parchetul General a demarat, începând de joi, un control la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, urmărind respectarea dispoziţiilor privind primirea, înregistrarea, repartizarea şi continuitatea dosarelor penale.

Vor fi verificate cauzele aflate în lucru la procuror şi la organele de cercetare penală, având ca obiect infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal şi viol, precum şi a cauzelor având acest obiect soluţionate în perioada 01.01.2018 – 31.07.2019.

De asemenea, vor fi verificate cauzele mai vechi de 1 an de la prima sesizare şi încă aflate în lucru.

Anterior, Inspecţia Judiciară a anunţat cercetarea disciplinară, pentru gravă neglijenţă, a procurorului Popescu Cristian Ovidiu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.
În cursul zilei de joi, acestaa fost suspendat din funcţie, până la finalizarea cercetării.

Sursa : news.ro

MAE a lansat pe site-ul propriu o rubrică specială despre organizarea procesului de vot în străinătate, la alegerile pre... Rețea de traficanți de carne vie la Caracal?! Drama unui tată: ”Fiica mea a fost răpită, traficată și ucisă în Grecia!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x