Antena Căutare

Iubita româncă a italianului infectat cu coronavirus, originară din Gorj, ar fi fost testată pozitiv cu Covid-19. Informația rămâne neoficială

Autoritățile italiene, alături de cele din țara noastră au aflat că italianul infectat cu coronavirus a tranzitat România în perioada 18-22 februarie și zburat la Craiova. Bărbatul ar fi mers în județul Gorj, locul de unde se trage iubita sa româncă și ar fi participat la mai multe partide de vânătoare.

Iubita româncă a italianului infectat cu coronavirus, originară din Gorj, ar fi fost testată pozitiv cu Covid-19. Informația rămâne neoficială
El este italianul infectat cu coronavirus care a vizitat România

Potrivit unor informații apărute pe surse și citate de Antena 3, femeia a călătorit înapoi în Italia cu bărbatul și ar fi și ea bolnavă de noul coronavirus. Autoritățile italiene nu au confirmat deocamdată informația și așteaptă rezultatele testelor pentru a vedea dacă sunt pozitive sau negative.

Anchetă epidemiologică în județul Gorj împotriva răspândirii coronavirusului

"La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact. De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere", transmite MAE, într-un comunicat.

Citește și: Coronavirusul, prezis într-o carte din 1981! Se știe și leacul pentru vindecare, dar toți ignoră! „E arma biologică perfectă pentru timpuri de război. O să reapară”

În urma hărții relaționale întocmite de DSP, cei care au intrat în contact cu italianul în cele 4 zile în care bărbatul a stat în județ vor fi izolați la domiciliu. Probele biologice luate de la persoanele care ar fi putut să contracteze virusul de la bărbat vor ajunge la Institutul "Matei Balș" din Capitală.

Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, este acum internat la un spital din Rimini

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a explicat că riscul ca italianul diagnosticat cu coronavirus să fi fost contagios în perioada în care s-a aflat în România este foarte mic, având în vedere că boala s-a manifestat la două zile după ce a plecat din țară.

Citește și: Când scăpăm de coronavirus! Vești proaste din partea unui expert în boli infecțioase

"Riscul de a transmite pe teritoriul României este foarte mic pentru că, fiind în perioada de incubație. Știm cu toții că această perioadă este de până la 14 zile. S-a aflat, într-adevăr pe teritoriul României în perioada de incubație, dar fără să aibă potențial de transmitere.

Debutul bolii a avut loc la 48 de ore după ce a ajuns pe teritoriul Italiei, ca atare riscul să fi fost contagios pe teritoriul României este foarte mic”, a spus, într-o intervenție telefonică la Digi 24, Streinu-Cercel.

Olt: 28 de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani... Coronavirus România. Câți bani primești dacă ești angajat și intri în carantină sau izolare la domiciliu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x