Antena Căutare

Localnicii de lângă cariera Roșiuța, condamnați la suferință! Norul de praf, cărbune şi steril are efecte devastatoare

O tornadă spectaculoasă a fost surprinsă în judeţul Gorj, la cariera Roşiuţa, însă la scurt timp după producerea acesteia au ieșit la iveală detalii dramatice.

O tornadă spectaculoasă a fost surprinsă în judeţul Gorj, la cariera Roşiuţa, însă la scurt timp după producerea acesteia au ieșit la iveală detalii dramatice. Norul de praf, cărbune şi steril purtat de vânt ajunge până în localitatea din apropiere are efecte devastatoare.

Oamenii de acolo trăiesc învăluiţi, la propriu, într-o pojghiţă neagră. De asemenea, casele şi maşinile sunt îngropate în praf. Fructele şi legumele au aceeaşi soartă şi nici apa nu este bună de băut. Mai grav este însă că localnicii se pot îmbolnăvi în orice moment.

Garda de mediu a acţionat încă de anul trecut, când am făcut o serie de verificări şi am dispus şi o sancţiune în valoare de 50.000 de lei, actualmente contestată în instanţă.

Reprezentanţii instituţiei spun că vor veni, din nou, în control. Pot suspenda autorizaţia de mediu a carierei dacă situaţia nu se va remedia. Reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia au o explicaţie pentru ceea ce se întâmplă în zonă.

Din păcate este o perioadă uscată, din păcate este o zonă. Deci nu a plouat demult şi posibilitatea să se ridice praf într-o carieră de cărbune este iminentă.

În minerit, bolile sunt la ele acasă. Praful inhalat afectează plămânii şi poate duce la boli grave, inclusiv cancer pulmonar.

Cutremur din România. Informații de la Institutul Național pentru Fizica Pământului... Proiect de lege. Ce se întâmplă cu facturile la curent electric ale românilor: Ar putea deveni obligatoriu!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x