Antena Căutare

Locurile de joacă pun vieţile copiilor în pericol

Asta spun disperaţi mai mulţi părinţi din Ghimbav. Cel puţin trei copii au fost grav răniţi în acelaşi parc. Un băieţel chiar putea rămâne orb. Deşi plângerile curg la Primărie, nimeni nu a luat vreo măsură.

Asta spun disperaţi mai mulţi părinţi din Ghimbav. Cel puţin trei copii au fost grav răniţi în acelaşi parc. Un băieţel chiar putea rămâne orb. Deşi plângerile curg la Primărie, nimeni nu a luat vreo măsură.

Chiar dimineaţă, copiii se jucau în acelaşi loc periculos, printre balansoare şi leagăne rupte sau ruginite. Abia după-amiază, parcul a fost închis. Sunt şapte astfel de spaţii de joacă în Ghimbav, iar amenajarea lor, la preţuri ameţitoare, face obiectul unui dosar penal în care este cercetat chiar primarul oraşului.

E locul de joacă din Ghimbav care face victime. Un băieţel de patru ani a fost operat de urgenţă după ce o bară ruginită din metal i-a străpuns fruntea.

Locul de joacă nu e autorizat şi, de 10 ani, e un pericol pentru cei mici. Mai mulţi părinţi încearcă de luni bune să convingă autorităţile să ia măsuri.

Şapte astfel de locuri de joacă au fost amenajate de autorităţi, în 2009. Accesoriile au fost cumpărate la preţuri ameţitoare, de la firme care acum nu mai există, iar afacerea a păgubit bugetul oraşului cu 20 de milioane de lei. Primarul e anchetat de DNA. După opt luni de cercetare sub control judiciar, s-a întors la Primărie.

In acelasi parc, cel puţin trei copii au fost răniţi într-o singură lună.

Indiferenţa autorităţilor nu are graniţe. În Piatra Neamţ, un copil de doi ani a ajuns la spital, luna trecută, după ce s-a rupt sub el o scândură putredă, tot într-un loc de joacă. Abia astăzi, OPC a închis zona şi a făcut verificări şi în alte locuri din oraş.

Iar acum doi ani, un loc de joacă din Bucureşti, unde o fetiţă a suferit leziuni la coloana vertebrală, a fost reparat tot după accident.

Ucenicul lui Arsenie Boca, dezvăluiri uluitoare despre ceea ce făcea părintele în timpul vieții!... Scene de o violenţă extremă în Târgu-Jiu. Un om de afaceri a fost bătut cu bestialitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x