Antena Căutare

"Lucifer" prajeste Europa: Vezi cum va fi vremea in Romania!

Se anunta o saptamana de foc in Europa! Canicula va pune stapanire pe o mare parte a continentului, anunta meteorologii. In vestul Europei, termometrele vor urca pana la 40 de grade Celsius. Iar in sud, din cauza arsitei, puternice incendii dau batai de cap pompierilor.

Multi dintre turistii care sunt in vacanta pe insula Chios, din estul Greciei, se cred ghinionisti. Din cauza incendiilor, concediul le-a fost dat peste cap. Flacarile, care au inghitit suprafete uriase de teren, sunt foarte aproape de plajele pline de straini.

De o vreme excelenta de plaja au avut parte cei ce au pasit in Capitala Frantei. Parcurile, fantanile arteziene si strandurile sunt locurile preferate in aceste zile in Paris, cand termometrele indica si 40 de grade Celsius.

Si la Roma e canicula, ca de altfel, in mai toata Italia. Meteorologii spun ca aceasta saptamana ar putea fi cea mai calduroasa din 2012. Multi o intampina deja pe plaje.

La sud de Dunare, vecinii nostri bulgari se confrunta si ei cu temperaturi record. Arsita a parjolit terenurile agricole. Ca si in Romania, culturile de porumb sunt compromise.


(Grecia: Oamenii se adapostesc pe plaje pentru a scapa de flacari)


Temperaturi in Romania: In zilele de marti, miercuri si joi vremea va fi caniculara in Crisana, Banat, Oltenia, Muntenia si sud-vestul Transilvaniei, unde se vor inregistra valori termice, in general, intre 37 si 39 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Florinela Georgescu, director executiv la Administratia Nationala de Meteorologie, spune ca suntem sub un cod galben de canicula, care afecteaza partea de vest si de sud a tarii.

"Vremea va continua sa se incalzeasca. Deocamdata codul este valabil pana miercuri, dar ANM va prelungi aceasta atentionare la mijlocul saptamanii. Este de asteptat sa avem temperaturi mai mari de 38 de grade"

"Vor fi afectate partea de sud a tarii si Campia de Vest. Aceasta saptamana va fi una dintre cele mai calduroase din aceasta vara", a mai precizat specialistul ANM.



foto: Intact Images / EPA

Vezi ce tactici folosesc hotii pe litoral! ... 50% dintre bucuresteni ofera mita medicilor. Vezi topul spagilor din spitalele din Capitala!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x