Căutare Live

LUNI, 5 MARTIE, încep înscrierile în CLASA PREGĂTITOARE 2018-2019. Ce trebuie să știi

Tot ce trebuie sa stii despre inscrierile la clasa pregatitoare 2018-2019.

Înscrieri clasa pregătitoare 2018-2019. Începând de luni, 5 martie, părinții își pot înscrie părinții în clasa pregătitoare 2018 - 2019, potrivit calendarului și metodologiei de înscriere publicate recent în Monitorul Oficial.

Înscrieri clasa pregătitoare 2018-2019. În prima etapă, cererile de înscriere se pot depune până pe 23 martie, urmând ca în aprilie să se facă înscrierile în a doua etapă pentru copiii care nu au fost repartizați din prima. Oricum ar fi, niciunul dintre copiii pentru care s-au făcut cereri de înscriere nu va rămâne nerepartizat până la începutul anului școlar.

Înscrieri clasa pregătitoare 2018-2019. Înscrierile celor mici în învățământul primar se vor organiza tot în două etape.

PRIMA ETAPĂ

în perioada 27 februarie - 10 martie se va organiza, la fiecare școală, "Ziua porților deschise", perioadă în care părinții se vor putea duce la întâlniri pentru informare și consiliere;

26 februarie - 23 martie va fi perioada în care se va face evaluarea psihosomatică a celor mici (rezultatul va fi primit în scris, în aceeași perioadă);

5 - 23 martie va fi intervalul de timp în care părinții vor putea completa online sau la școala dorită cererile-tip de înscriere.

La 30 martie vor fi deja publicate listele cu copiii înmatriculați, numărul de locuri rămase libere și lista copiilor neînscriși după prima etapă.

A DOUA ETAPĂ

- în perioada 12-18 aprilie se vor depune cererile de înscriere la secretariatul școlii aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru a doua etapă;

- listele finale cu copiii înscriși se vor afișa la 23 aprilie.

- în perioada 24 aprilie - 4 mai se vor rezolva cererile de înscriere pentru copiii care nu au fost înscriși nicăieri nici în a doua etapă. Niciun copil nu va rămâne pe dinafară și neînscris în anul școlar 2018-2019.

Cum se face înscrierea la clasa pregătitoare 2018-2019 și ce acte sunt necesare

Cererea-tip de înscriere la clasa pregătitoare se poate completa online sau la secretariatul școlii la care părintele vrea să înscrie copilul. În momentul completării cererii de înscriere sau, după caz, al validării acesteia, părinţii depun și o copie a actului de identitate propriu, precum şi o copie a certificatului de naştere al copilului.

În cazurile în care e necesară evaluarea dezvoltării psihosomatice, părinţii sunt nevoiți să depună şi o copie a rezultatului pozitiv al acesteia, iar în cazurile în care înscrierea se cere la o altă unitate decât şcoala de circumscripţie, părinţii trebuie să depună și documentele care dovedesc îndeplinirea criteriilor de departajare.

Sursă

AJUTOR DE DECES 2018. Ultimele modificări. Cine beneficiază de MAJORĂRI și ce acte sunt necesare... Ce NU AI VOIE să faci sub nicio formă în zilele de VINERI din POSTUL PAȘTELUI!...
Parteneri
Horoscopul zilei de 13 august 2022. Leii se simt încrezători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Ultimele știri
x