Antena Căutare

Mănușile chirurgicale pot provoca efecte nedorite? Află cum îți poți menține pielea hidratată și igienizată

Purtarea măștilor și mănușilor trece de la stadiul de recomandare la cel de obligație. Fie că prezentăm simptomatologie sau nu, o protecție a feței și a mâinilor nu strică niciodată, mai ales acum în această perioadă critică.

Mănușile chirurgicale pot provoca efecte nedorite? Află cum îți poți menține pielea hidratată și igienizată
Mănușile chirurgicale pot provoca efecte nedorite? Află cum îți poți menține pielea hidratată și igienizată

Cu toții ne-am îndreptat, atunci când am observat că lucrurile se înrăutățesc în România, spre farmacii și alte magazine de specialitate din care pot fi achiziționate măști și mănuși. Oprindu-ne la subiectul mănuși – cât de sigure sunt acestea? Utilizarea lor poate aduce neplaceri? Depănăm în cele ce urmează acest subiect, enunțând totodată alternativele prin are mâinile și tenul pot fi hidratate corespunzător.

Ce spun experții despre mănușile pudrate – cele mai folosite în momentul de față

Numeroși medici afirmă că mănușile pudrate trebuiesc evitate, mai ales de cei cu alergii adverse. Acel praf din interiorul mănușilor poate contine pudră de talc sau amidon și diverse alte substanțe ce pot provoca reacții adverse la nivelul pielii, alergii, conjunctivite. Mai pe scurt, tot felul de complicatii – deloc dorite în orice moment.

Astfel, celor cu o piele sensibilă, persoanelor cu alergii multiple le este recomandat să folosească mănușile simple, fără talc în principal. Având în vedere că stocul mănușilor de pe piață este în continuă scădere, fără vreun semn vizibil de creștere, românii se adaptează la ceea ce găsesc în comerț, fără a se mai gândi o secundă la cât de dăunătoare pot fi anumite lucruri.

Experții de la Manicos, pentru a-i feri pe români pe cât mai mult posibil de reacțiile devastatoare ale prafurilor din mănuși, le pun la dispoziție magazinul online cu produse naturiste. Vorbim de cosmetice naturale ce au la bază produse atent alese, fără chimicale sau alte substanțe dăunătoare pielii.

Masca poate irita tenul în această perioadă

Fie că apelăm la măști chirurgicale sau măști din bumbac pentru a ne proteja în această perioadă, nu trebuie să uităm să ne protejăm și tenul. Există numeroase persoane cu un ten sensibil, ten ce se irită cu ușurință, mai ales atunci când masca de protecție este purtată continuu.

Pentru a preveni iritațiile și erupțiile acneice, extractele uleioase si alte uleiuri presate la rece sunt potrivite în acest sens. De exemplu, un ulei de susan, precum cel de pe manicos.ro, se poate folosi și extern. Acest tip de ulei este recomandat pentru îngrijirea tenului gras în special. Totodată, uleiul de susan are acțiune dermo-nutritivă și emolientă, fiind un tonic perfect pentru tenul uscat și cel cu tendință de crăpare. Bineînțeles, acesta mai poate fi folosit și pentru hidratarea mucoasei nazale, având totodată și efect cicatrizant.

În ceea ce privește problemele capilare, probleme ce pot surveni de pe urma stresului cauzat de noul coronavirus, uleiul de nucă poate menține scalpul sănătos. Un astfel de ulei de nuca are efect tonic și regenerant capilar, fiind recomandat persoanelor care se confruntă cu probleme de tipul căderii părului.Totodată, poate fi utilizat și intern, efectele sale uimitoare fiind vizibile în lupta cu colesterolul, dar și cu nivelul trigliceridelor din plasmă.

Spălatul des pe mâini poate preveni răspândirea noului coronavirus

Indiferent de activitatea desfășurată, încheierea sa trebuie fie urmată rapid de spălatul pe mâini. Virusurile se transmit rapid prin contact, iar mâinile sunt cele mai vinovate, dacă putem spun așa, în acest sens.

Spălatul pe mâini poate deveni o activitate adorată de cei mici atunci când, de exemplu, săpunul are forma unei figurine simpatice colorate natural (elefant, buburuză, fluture, iepuraș sau inimioară) precum diversele modele de săpun transparent. Fiind încă la stadiul de explorare a lumii înconjurătoare, copiii au tendința să atingă orice, orice fel de suprafață care le iese în cale, iar asta nu înseamnă decât, în această perioadă, un motiv în plus de ingrijoare pentru părinți.

Același magazin online, Manicos, vine cu alternative diverse pentru ca spălatul mâinilor să devină una dintre activitățile preferate ale copiilor. Săpunurile transparente figurine sunt la mare căutare acum, dat fiind faptul că cei mici le adoră. Putem aminti aici de săpunuri transparente cu argan, lapte, miere, aromă de pepene galben, avocado, cătină sau alte tipuri de săpun natural.

Cei interesați sunt invitați să acceseze manicos.ro. Tot acolo se regăsesc și o mulțime de creme hidratante pentru corp – ideal de aplicat după ore în șir în care au fost purtate mănuși și mănuși, iar pielea nu a putut să respire corespunzător.

Saloanele de înfrumusețare vor fi deschise în România, dar vor funcționa după alte reguli. Raed Arafat, noi lămuriri: ”A... Tot mai multe forme severe de coronavirus la tineri! Medicul Virgil Musta: "Pe lângă plămâni, sunt afectate creieru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x