Antena Căutare

Mii de români vor putea să iasă la pensie mai repede! În ce condiții vor putea să se pensioneze anticipat 

Mii de români ar putea să iasă la pensie mai repede, la cerere și fără penalități, potrivit unui proiect de lege care a trecut tacit de Senat, miercuri. 

Mii de români ar putea să iasă la pensie mai repede, la cerere și fără penalități, potrivit unui proiect de lege care a trecut tacit de Senat, miercuri.

Este vorba despre personalul medico-sanitar, care ar putea să se pensioneze la cerere, fără penalități, conform încadrării în locurile de muncă în condiții speciale, identificate și mai apoi nominalizate de către Ministerul Sănătății prin Hotărâre de Guvern.

Astfel, potrivit proiectului de lege, personalul medico-sanitar care va ieși la pensie în aceste condiţii nu va putea fi încadrat în unităţile sanitare publice, ci numai în unităţile sanitare private, potrivit Hotnews.

Citește și: Legea îți permite! Cum poți să ieși la pensie mai devreme: Condițiile pe care trebuie să le îndeplinești ca să te poți pensiona anticipat

Proiectul de lege merge acum la Camera Deputaților, care este for decizional.

În expunerea de motive se arată că "pe întreaga perioadă de desfăşurare a activităţii, personalul medico-sanitar este supus la un înalt grad de uzură fizică şi psihică raportat la diversele locuri de muncă, respectiv specialităţi medicale şi chirurgicale. La acestea se adaugă desfăşurarea activităţii suplimentare obligatorii în sistemul de sănătate, pentru asigurarea continuităţii actului medical, prin gărzi, în cadrul spitalelor publice".

Citește și: Medicii și asistenții medicali ar putea să iasă mai repede la pensie! Iată ce condiții trebuie să îndeplinească!

De asemenea, în proiectul de act normativ se subliniază faptul că o serie de abilităţi absolut necesare în desfăşurarea actului medical se erodează odată cu înaintarea în vârstă - în prezent, comparativ cu alte categorii profesionale, medicii desfăşoară, conform prevederilor legale, 41 de ani de activitate şi 47 de ani vechime în muncă (contributivitate).

Veste uriașă pentru familia Luizei Melencu! Ca să nu vândă casa în care locuiește, mama a cerut ajutor! Femeia ar putea ... Măsuri privind voucherele de vacanţă, după ce au fost comise mai multe ilegalități: "Deocamdată nu există plângeri&...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x