Antena Căutare

Cresc salariile românilor! Ce condiții trebuie să îndeplinească această categorie de angajați ca să primească sporuri

Zeci de angajați ai Primăriei București și ai instituțiilor și serviciilor publice administrate de municipalitate ar urma să primească noi sporuri și facilități, potrivit unui proiect ce va fi dezbătut în ședința de joi a Consiliului General.

Zeci de angajați ai Primăriei București și ai instituțiilor și serviciilor publice administrate de municipalitate ar urma să primească noi sporuri și facilități, potrivit unui proiect ce va fi dezbătut în ședința de joi a Consiliului General.

Astfel, potrivit acestui proiect, angajații din administrație și cultură, dar și cei din sănătate, educație și asistență socială ar urma să primească sporuri de periculozitate.

Aceste sporuri pot ajunge chiar și la 15 la sută din salariul de bază brut, dar nu poate depăși în total 30% din salariul de bază, mai este prevăzut în proiect.

În cazul în care proiectul va trece, spor pentru condiții periculoare ori vătămătoare ar urma să primească angajații din aparatul de specialitate al Primarului General și cei din instituțiile și serviciilor publice administrate de municipalitate, dacă își desfășoară activitatea în locuri de muncă expertizate ca implicând condiții periculoase sau vătămătoare de muncă, potrivit buletinelor de determinare emise de autoritățile competente.

În ceea ce privește angajații din instituțiile culturale administrate de municipalitate, valoarea sporului va fi decisă de șeful acelei instituții. Sporul directorilor instituțiilor culturale ar urma să fie decis de primarul general, scrie Libertatea.

Bărbat sfâșiat de urs într-o comună din Vrancea. Omul păzea o cireadă de vaci, la marginea pădurii... Un elev de clasa a VI-a a fost agresat în baia școlii de un coleg. Directoarea neagă cele întâmplate, dar poliția confir...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x