Antena Căutare

Minele Uricani, Vulcan si Petrila, inchise. Mii de mineri vor fi disponibilizati!

Minele Uricani, Vulcan si Petrila vor fi inchise, iar mii de mineri vor fi disponibilizati. Pana la sfarsitul saptamanii, Guvernul trebuie sa prezinte masurile concrete pentru viitorii someri.

"Am agreat cu FMI si CE sa prezentam un program de restructurare legat de CNH unde sunt cele sapte mine, ca patru mine sa ramana viabile, iar trei sa intre in proces de inchidere pe o perioada, pana in 2018, cu subventie de la bugetul de stat", a declarat Ion Ariton, dupa o intalnire cu reprezentantii FMI.

El a adaugat ca FMI a solicitat o perioada mai scurta de acordare a subventiilor.

CNH se afla in proprietatea statului, prin intermediul Ministerului Economiei.

Autoritatile romane vor cauta solutii de recalificare a minerilor care isi vor pierde locurile de munca in urma restructurarii CNH.

"Dansii (reprezentantii FMI - n.r.) doresc ca perioada sa fie mai scurta. Nu ne dorim sa ne intindem cu acest progam pana in 2018, dar important este ca in aceste zone sa cream solutii alternative, ca forta de munca sa aiba solutii. Nu am discutat de numarul de personal, acolo este vorba de cateva mii de oameni, dar nu s-a discutat punctual acest lucru, ci solutiile de reintegrare", a mai spus Ariton.

Luni, ministrul Economiei a precizat, in cadrul unui comunicat, ca va elabora un program de restructurare a CNH, o societate cu datorii la stat care depasesc un miliard de euro. Ariton a spus ca va prezenta acest program atat Guvernului, cat si FMI, Bancii Mondiale si Comisiei Europene.

Sursa: Antena3

Algocalminul, cumparat fara reteta inca doua luni... Cseke: 182 de spitale vor disparea dupa comasare. Vezi lista unitatilor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x