Antena Căutare

Ce vor face zilnic elevii, timp de 20 de minute! Schimbare majoră anunțată de Ministerul Educației

Schimbări importante pentru elevii din România! Ministrul Educației, Monica Anisia, a anunțat ce proiect lansează în școlile din țară!

Ce vor face zilnic elevii, timp de 20 de minute! Schimbare majoră anunțată de Ministerul Educației Galerie
Profesorii și părinții, încurajați să-i ajute pe elevi într-un nou proiect anunțat de Ministerul Educației

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a subliniat, miercuri, că o Românie modernă nu poate fi realizată decât prin cultură şi mai ales prin educaţie.

"O cercetare recentă ne arată că educaţia şi cultura sunt puternic interconectate, însă cultura într-un sens mai larg nu este o parte din procesul de educaţie, ci este educaţia în sine. Educaţia şi cultura se influenţează reciproc şi simultan, definesc şi schimbă gândirea şi comportamentul uman. Educaţia este mai degrabă mecanismul prin care societăţile încearcă să îşi conserve cultura, specificul identitar şi standardele de viaţă şi să le transmită prin sisteme formale de educaţie.

Relaţia dintre cultură şi educaţie este una circulară. Educaţia şi cultura se oglindesc permanent una în cealaltă, iar efectele acestei reflectări reciproce se regăsesc constant în comportamentul uman al fiecăruia dintre noi", a afirmat ministrul Educaţiei, la sesiunea festivă "Sincroniile europene ale culturii române", organizată la Academia Română, de Ziua Culturii Naţionale.

SCHIMBĂRI PENTRU ELEVII DIN ROMÂNIA

Ea a anunţat lansarea de către Ministerul Educaţiei, cu acest prilej, a unui proiect dedicat încurajării lecturii în şcoală şi în familie.

Ce vor face zilnic elevii, timp de 20 de minute! Schimbare majoră anunțată de Ministerul Educației

Profesorii și părinții, încurajați să-i ajute pe elevi într-un nou proiect anunțat de Ministerul Educației

Elevii din România, încurajați să lectureze

"Lansăm invitaţia ca în toate şcolile din România fiecare copil să citească măcar 20 de minute pe zi. Totodată, invit pe cei mari - părinţi şi bunici - să se alăture copiilor şi să citească împreună încă 20 de minute acasă.

Observarea, înţelegerea şi interpretarea textelor reprezintă sprijin pe drumul construirii de sine. Tocmai de aceea, îi rog pe colegii mei profesori - mulţi dintre ei se află şi în sală - să îi încurajeze pe copii să întrebe, să aibă răbdare cu ritmul lor de înţelegere, să le ofere timp pentru mirări şi spaţiu în care ei să îşi imagineze lumile descrise în cărţi.

Îmi doresc ca lectura să fie o prioritate pentru noi toţi în înţelegerea lumii şi a sinelui", a mai spus Monica Anisie, conform celor de la Agerpres.

Fenomen periculos în București, de câteva zile! Oamenii, sfătuiți să nu iasă din casă! Ce se întâmplă... Bărbat care a ameninţat că a pus bombă într-o rafinărie din Ploieşti, reţinut de procurorii DIICOT...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x