Antena Căutare

Update. Probele vocaționale și de limbi străine pentru admiterea la liceu încep de mâine, 15 mai

UPDATE. Ecaterina Andronescu a anunțat că renunță la actul care schimba calendarul admiterii la liceu. Probele vocaționale și de limbi străine pentru admiterea la liceu vor fi susținute de elevii de clasa a VIII-a începând de mâine, așa cum prevedea și până acum calendarul examenelor.

UPDATE. Ecaterina Andronescu a anunțat că renunță la actul care schimba calendarul admiterii la liceu. Probele vocaționale și de limbi străine pentru admiterea la liceu vor fi susținute de elevii de clasa a VIII-a începând de mâine, așa cum prevedea și până acum calendarul examenelor.

Potrivit Edupedu.ro, Ministrul Educației a precizat că modifică doar “durata de apariție a broșurii cu oferta educațională”, adică repartizarea cifrelor de școlarizare pe licee și școli profesionale. Amintim că sindicatele au acuzat-o că va forța pe București o alocare mărită peste noapte către școlile profesionale, repartizare pe care oficialul ar amâna să o anunțe până după alegerile europarlamentare.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a emis un ordin prin care schimbă calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat, cu toate că unele etape ale admiterii sunt deja în desfăşurare. Actul a fost intens criticat, mai ales că nu s-a discutat cu partenerii sociali.

Sindicaliştii spun că, prin acest document, Ministerul Educaţiei amână cu circa o lună desfăşurarea probelor de aptitudini, care se vor organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea Naţională, potrivit Mediafax.

De asemenea, prin acelaşi act, se amână până la 30 mai şi afişarea locurilor disponibile în licee şi şcoli profesionale, lucru care va afecta grav şi mişcarea de personal, potrivit sursei citate.

FSE „Spiru Haret“ solicită anularea ordinului emis de Ecaterina Andronescu şi anunţă că, în condiţiile în care Ministerul Educaţiei nu va reveni asupra actului normativ, federaţia, în colaborare cu asociaţiile de părinţi şi elevi, va demara acţiuni de protest.

O femeie a fost găsită moartă pe o plajă din Mamaia! Ce au găsit medicii alături de trupul neînsuflețit... Un băiețel a murit strivit de un bloc de beton. Se urcase pe gard să-și recupereze mingea: Mama a văzut toata scena...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x