Antena Căutare

Ministrul Educatiei vrea manuale virtuale si reguli "anti-plagiat"

Chiar daca e vacanta, noul ministru al Educatiei le pregateste niste schimbari elevilor si parintilor. Aceste schimbari nu se refera la clasa pregatitoare si nici de examenele nationale. Clasa zero si Bacalaureatul raman aceleasi. In schimb, elevii vor avea manuale virtuale si reguli stricte anti-plagiat.

Parintii si, evident, cei mici, raman cu aceeasi clasa pregatitoare. Deocamdata, noul ministru nu vrea sa faca nicio schimbare. “Din punct de vedere procedural, clasa pregatitoare pentru anul viitor este deja definita, metodologiile sunt clare, cladrul legal este clar”, spune demnitarul.

Si examenul maturitatii ramane la fel. Cat despre Bacalaureatul profesional, doar Parlamentul va mai putea decide soarta lui. Insa nu mai are cand.

Noutatile ministrului Pricopie vin in alt capitol. Cel al manualelor invechite. “Nu spun ca manualele viitorului apropiat vor fi manuale virtuale toate pentru ca nu cred ca ar fi corect, dar indraznesc sa spun ca manualele viitorului apropiat ar trebui sa fie o combinatie de manuale tiparite si manuale electronice”.

Noul ministru pune la cale si un plan national impotriva... plagiatului. Cum nu a existat ministru care sa nu fie acuzat de plagiat, Remus Pricopie e prudent. Si vrea sa legifereze acest concept pentru elevi. “Daca un elev nu invata ca o lucrare trebuie sa o faca el cu cuvintele lui si sa nu faca conspecte din alte lucrari sau sa dea un print de pe internet, atunci constatam ca problema plagiatului pleaca din preuniversitar”, explica Remus Pricopie.

Mai mult, noul ministru vrea sa "lege" universitatile de scoli. El propune ca elevii sa mearga la cursuri in universitati. Si invers, profesorii universitari sa predea gratis cursuri in licee.

Haos in Pipera: Peste 300 de oameni au venit sa-l colinde pe Gigi Becali... Romania, in zodia cumparaturilor: Marile magazine sunt pline de clienti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x