Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Românii vor primi mai mulți bani de la stat. Ministrul Finanțelor a făcut anunțul: ”Vom crește pensiile!”

Românii ar putea să beneficieze de majorarea pensiilor care era programată pentru 1 septembrie, întrucât această măsură este susținută de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. 

Românii vor primi mai mulți bani de la stat. Ministrul Finanțelor a făcut anunțul mult-așteptat: ”Vom crește pensiile!”

Ministrul Finanțelor a declarat că susține majorarea pensiilor, însă cu 10 la sută, într-o primă etapă, pentru a rămâne bani și pentru investiții.

„Vom crește pensiile, dar vreau să alocăm mai mulți bani pentru investiții, să avem o economie care poate plăti pensii”, a declarat Florin Cîțu la Digi24.

De asemenea, acesta a declarat că sunt mai multe scenarii de majorare, „fiecare cu riscul aferent”, și a precizat că varianta pe care o propune el este de 10%.

Vârsta de pensionare se schimbă, în România! Cine va putea beneficia de trei ani de pensie în plus. Noi reguli, de la 1 iulie!

„Propunerea mea este 10%, să avem bani și de alocații, și de investiții. Efortul va fi de 10 miliarde de lei doar pe ultimele 4 luni ale anului”, a mai afirmat Florin Cîțu.

Creșterea cu 40 la sută a pensiilor din septembrie, improbabilă, potrivit premierului Orban

Ludovic Orban a dat declarat, în urmă cu câteva săptămâni, că guvernul său vrea să crească pensiile, dar a lăsat să se înțeleagă că, cel mai probabil, creșterea cu 40 la sută din septembrie, prevăzută de legea lăsată de PSD, este imposibilă. Ar fi fost puțin probabilă chiar și în condiții de normalitate, fără criza provocată de coronavirus, a menționat premierul. El crede că aceasta este „o nucă fierbinte” prin care PSD-ul și-a asigurat capital electoral.

Fost șef al Casei de Pensii, în direct la Antena 3. Ce se întâmplă cu pensiile

„Acum, eu vă spun sincer, creşterea cu 40% ar fi fost foarte dificilă şi în condiţii de normalitate economică. Ceea ce este fără un fundament economic solid e foarte greu de pus în practică. (....) Aici este, cum să zic, o nucă fierbinte, care a fost pregătită din timp de PSD, pentru cazul în care ei pierd puterea să aibă cu ce să recupereze capital electoral”, a arătat premierul.

Recomandari