Antena Căutare

Minivacanță de cinci zile pentru români, în 2018. Zilele libere urmează să fie aprobate de Guvern

Anul viitor, în 2018, vom avea mai multe zile libere, iar în cazul în care guvernul va aproba și câteva zile intercalate cu zilele de odihnă din weekend vor fi în total 21 de zile libere. În cel mai fericit caz vor fi 5 minivacanțe, cea mai scurtă de trei zile și cea mai lungă de 5 zile.

Anul viitor, în 2018, vom avea mai multe zile libere, iar în cazul în care guvernul va aproba și câteva zile intercalate cu zilele de odihnă din weekend vor fi în total 21 de zile libere. În cel mai fericit caz vor fi 5 minivacanțe, cea mai scurtă de trei zile și cea mai lungă de 5 zile, informează alba24.ro.

O nouă zi liberă pentru români ar putea fi și VINEREA MARE, mai scrie sursa citată. Parlamentari de la toate partidele propun ca pe lângă cele 14 zile libere legale, să mai fie adăugată și această zi în ”portofoliul” de zile libere a românilor. Un proiect de lege redactat în acest sens prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca sărbătoare legală, nelucrătoare. Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paștelui și, astfel, ultima vineri din Postul Mare.

Potrivit proiectului, Vinerea Mare este sărbătoare legală în 16 dintre cele 28 de state membre ale Uniunii, iar confom calendarului sărbătorilor legale stabilit de Comisia Europeană va fi în 2018 și pentru instituțiile Uniunii Europene. Până când parlamentarii se vor decide dacă acordă și acest privilegiu celor care i-au ales, iată, mai jos, zilele libere pe care le vor avea românii în 2018:

Zilele libere în 2018 sunt:

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou ( Luni, Marți) – Minivacanță de 4 zile -Sâmbătă (30 decembrie)- 2 ianuarie (Marți)

24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române ( Miercuri)

8 aprilie 2018 (duminică), 9 aprilie (luni) — Paştele – Minivacanță de 3 zile – Sâmbătă (7 aprilie) – Luni ( 9 aprilie)

1 mai — Ziua Muncii (Marți) – În cazul în care ziua de luni va fi liberă vor fi 4 zile libere

27 mai (duminică), 28 mai (luni) — Rusalii – Minivacanță de 3 zile

1 iunie – Ziua Copilului ( vineri) – Minivacanță de 3 zile

15 august — Adormirea Maicii Domnului (Miercuri)

30 noiembrie — Sfântul Andrei ( Vineri) – 3 zile

1 decembrie — Ziua Naţională a României (Sâmbătă)

25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul ( Marți, Miercuri) În cazul în care ziua de luni va fi liberă vor fi 5 zile libere

Veşti-surpriză de la meteorologi! Iarna e istorie în România: Câte grade vom avea în zilele următoare... Medic, filmat în timp ce refuză internarea unei paciente. I-a rupt fişa medicală: "Nu vă scriu, nu îmi merge pixul....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x