Antena Căutare

MS va mai modifica lista compensatelor: Trei medicamente au disparut deja

Trei medicamente au fost scoate de pe lista compensatelor de catre Ministerul Sanatatii. Este vorba despre ginkgo biloba, eritropoetina si endorsteina.

Ginkgo biloba se va utiliza numai in faza predementiala a bolii Alzheimer, eritropoetina va fi prescrisa doar in insuficienta renala cronica, iar endorsteina va fi prescrisa doar in afectiunile pulmonare obstructive cronice, a declarat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Vasile Cepoi, potrivit Mediafax.

Ministerul a platit anul trecut, 16 milioane de euro la compensare, desi nu existau studii care sa-i dovedeasca eficacitatea.

In plus, pana pe 15 aprilie se vor face si alte modificari in lista. Aceste recomandari sunt cuprinse intr-un raport al institului britanic NICE, realizat la cererea Ministerului Sanatatii in cadrul unui proiect al Bancii Mondiale.

Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti a publicat la data de 2012.01.04 lista medicamentelor A, B, C1, C2 si C3.

Ginkgo biloba figureaza de peste cinci ani in topul primelor 15 medicamente cele mai prescrise de medici din Romania.



Foto: bayazidt.wordpress.com

Accident de tren soldat cu 3 morti si un ranit grav in Iasi... Peste 5.000 de persoane au protestat la Barlad impotriva exploatarii gazelor de sist...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x