Antena Căutare

Noi reguli pentru şoferi! Pedepsele şi sancţiunile vor fi mult mai drastice!

Sunt reguli noi pentru şoferi, iar o parte dintre ele intră în vigoare de astăzi. Una dintre cele mai importante ţine de Inspecţia Tehnică Periodică a autoturismului.

Sunt reguli noi pentru şoferi, iar o parte dintre ele intră în vigoare de astăzi. Una dintre cele mai importante ţine de Inspecţia Tehnică Periodică a autoturismului.

O obligaţie despre care mulţi dintre noi uitam deseori. De acum înainte, dacă circulăm cu ITP-ul expirat, vom risca mult mai mult!

Dacă până acum, poliţiştii ne reţineau certificatul de înmatriculare, de acum înainte, ne suspendă înmatricularea cu totul.

  • Practic, momentul de expirare al ITP-ului devine momentul în care maşina nu mai are voie să circule pe şosele până nu se face o nouă inspecţie tehnică periodică.
  • Sancţiuni usturătoare primesc şi cei care cumpără o maşină second-hand şi nu o înregistrează la timp. Din clipa în care vechiul proprietar îşi declară autoturismul vândut, noul proprietar are 90 de zile la dispoziţie să îşi facă actele pe numele lui.
  • Se interzice dreptul de a circula pe drumurile publice şi dacă maşinile nu corespund din punct de vedere tehnic sau nu au asigurarea obligatorie, măsuri care au fost în vigiare şi până acum.
  • Şi, nu vă gândiţi că puteţi fenta legea. Circulaţia pe drumurile publice fără drept duce la amenzi de până la aproape 3.000 de lei.

Înmatricularea vehiculelor, suspendată:

- când ITP-ul a expirat

- dacă noul proprietar nu solicită transcrierea în 90 de zile

Interdicţia de a circulă cu un vehicul:

- maşinile nu corespund din punct de vedere tehnic

- maşinile nu au asigurare RCA

- maşinile au înmatricularea suspendată

Amendă pentru circulaţia fără înamtriculare:

Calea Victoriei, pietonală în acest weekend! Animatori pe piciorange, muzicieni stradali, e festival în toată regula!... Un preot din judeţul Cluj şi-a pierdut copilul într-un grav accident rutier...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x