În Mamaia, pe plajă, o familie de rromi a reinventat Ignatul. În mijlocul verii, la doi paşi de mare şi de baldachinele în care tinerii savurează un pahar de șampanie sau de vin rose, oamenii au tăiat porcul.
Da, da! Așa cum se face, ca la carte! Nu au sărit nicio tradiție. L-au pârlit, l-au tranșat și l-au pus la gătit, apoi. Și nu au uitat nici să se fotografieze, imortalizând momentul inedit.
Imediat cum au terminat treaba, doamnele s-au intors la plajă și au intrat în valurile mării să se răcorească, accesorizate cu câte un colac viu colorat. Domnii au rămas să-si termine berile reci, după munca istovitoare...
Dai examenul de Bacalaureat, la anul, sau Capacitatea? S-au schimbat regulie pentru contestații. Ministerul Educației a ... Gigi Becali are statuie pe un drum național din România. Localnicii sunt mândri, nevoie mare!...