Antena Căutare

O femeie din Iaşi a fost călcată în picioare după slujba de Bobotează: "Bă, nu vă uitaţi că e femeia asta? Doamne!"

Credincioşii ortodocşi sărbătoresc Boboteaza sau Botezului Domnului! Preoţii au făcut slujbe de sfinţire a apei în toată ţara. La Iaşi, enoriaşii s-au luptat pentru o ramură de brad sfinţită. În confruntare, o femeie a fost călcată în picioare.

Slujba de Bobotează a însemnat însă mai mult decât aruncatul crucii. Procesiunea la care au participat peste 10.000 de oameni a început cu sfinţirea carelor trase de boi şi s-a încheiat cu deja la fel de tradiţionala aglomeraţie la aghiasmă.

La Iaşi, crucea care se face în mod normal din gheaţă a fost înlocuită anul acesta cu una din ramuri de brad. Iar enoriaşii nu au vrut să plece acasă fără o creguţă sfinţită. În îmbulzeală, o femeie a fost călcată pur şi simplu în picioare.

După sfinţirea apei, mulţi credincioşi au aşteptat să fie "botezaţi" de Inalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Conform tradiţiei, romii care au participat la procesiune şi-au sfinţit apoi maşinile şi portbagajele pline.

O ambulanţă a lovit trei pietoni care traversau o stradă din Câmpina; aceştia şi asistenta din ambulanţă au fost răniţi... Botezul cailor, tradiția românilor în zi de sărbătoare. Obiceiul care aduce prosperitate tot anul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x