Antena Căutare

O piață din București a fost închisă de inspectorii de la ANPC. Ce au găsit și care au fost amenzile date: „O nouă dezamăgire”

Inspectorii de la ANPC au închis temporar Piaţa Gemeni din centrul Bucureștiului după ce au fost găsite mai multe nereguli, în urma unui control amănunțit. Iată ce au amenzi s-au dat.

colaj-legume-piață-închisă-lacăt
Inspectorii de la ANPC au închis temporar Piaţa Gemeni din centrul Bucureștiului. | Shutterstock

Piaţa Gemeni din Capitală a fost închisă luni de către inspectorii de la ANPC. În urma unui control de rutină în ceea ce privește drepturile consumatorilor şi prevederile legii în domeniu din cadrul pieței, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a luat decizia de a o închide temporar și de a sancționa vânzătorii cu amenzi uriașe.

„După acţiunea de control din Piaţa Delfinului, mi-am dat seama că lucrurile nu stau deloc aşa cum m-aş fi aşteptat. M-am hotărât să o iau la pas prin pieţele sectorului 2, acolo unde, aşa cum am mai spus, în copilărie am mers însoţindu-mi bunicii la cumpărături. O nouă piaţă, o nouă dezamăgire. Piaţa ce demult se numea Galaţi, astăzi Gemeni, a rămas şi ea încremenită într-o vreme lipsită de exigenţele vieţii pe care o trăim astăz. Mizerie, nepăsare, lucruri ce nu pot fi, din păcate, sancţionate.

Citește și: Haos și mizerie în câteva magazine din Capitală: alimente stricate, gândaci și mucegai pe tavan. Despre ce unități este vorba

Este mult de muncă şi sunt decis să fac tot ce îmi stă în putinţă să schimb lucrurile în bine. Piaţa încurajează micul producător, nu marele bişniţar. Vreau produse româneşti vândute în condiţii respectabile”, a mărturisit Mihai Culeafă, vicepreşedinte ANPC, potrivit Ziarul Financiar.

În urma controlului, inspectorii de la ANPC au dat amenzi în valoare totală de 137.000 lei. Totodată, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a declarat că s-a apelat la „oprire temporară a prestării de servicii în cazul tuturor celor 5 operatori economici care activau în incinta pieţei, precum şi a celui care administrează locaţia”.

Ce au găsit inspectorii ANPC în piața Gemeni din București

Inspectorii ANPC au avut parte de o surpriză neplăcută când au ajuns în locație. Aceștia au găsit produse nesigure puse în vitrine cu rugină, mucegai și care aveau un aspect neplăcut. De asemenea, au fost găsite alimente cu termentul de valabilitate expirat, produse contrafăute, fructe și legume într-o stare nefavorabilă pentru consum, un cântar fără verificare metrologică și un o firmă fără autorizație de funcționare.

Citește și: Două supermarketuri din București amendate de ANPC. S-au găsit alimente expirate, gândaci, mizerie și rugină în frigidere

„În ceea ce priveşte condiţiile de funcţionare ale Pieţei Gemeni, au fost constatate următoarele nereguli: existenţa pavimentului depreciat în totalitate, cu grad avansat de uzură, cu strat gros de mâzgă şi mucegai, pereţi laterali afumaţi, nefinisati, cu zone cu rugină, cu tencuiala spartă, plăci de cărămida lipsă, complet neigienizaţi, bazinul prezintă zone cu faianţa lipsă sau plăci sparte, pavele şi stâlpul din beton, din interiorul bazinului, deteriorat, temcuiala căzută, existenţa unor trepte de acces în unităţi rupte, cupola de plexiglas îmbâcsită, cu strat gros de praf, cu zone sparte, rupte, depreciate, fără a asigura etanşeitatea corespunzătoare, prezenţa animalelor în interiorul pieţei, printre produsele expuse spre vânzare, comercializarea produselor operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Gemeni se realizează direct pe paviment, aspectul general al pieţei este de grad avansat de uzură”, a mai anunțat ANPC, potrivit sursei citate mai sus.

Bulgaria va renunţa la obligativitatea prezentării certificatului verde pentru accesul în spaţiile publice... Ce se întâmplă în Republica Moldova după ce Rusia și Belarus au atacat Ucraina. Maia Sandu, cerere către Parlament...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x