Antena Căutare

Opt imigranti ascunsi intr-un TIR, tradati de canicula. S-au predat singuri din pricina caldurii!

Canicula i-a dat de gol pe opt imigranti din Algeria si Maroc, care cautau drumul spre libertate. S-au ascuns in remorca unui TIR bulgaresc, dar, dupa cateva ore petrecute in aerul incins, au simtit sa se sufoca si au iesit singuri afara.

Camionul, burdusit cu biscuiti, a oprit ieri seara intr-o parcare, la iesirea din localitatea Vinga. A doua zi, de dimineata, paznicul a auzit strigate disperate de ajutor venind din remorca. Pana au ajuns politistii, imigrantii au taiat insa prelata camionului si au iesit singuri la aer. Doi dintre ei inca se simteau rau si au avut nevoie de masti cu oxigen.

Medicii spun ca transfugii puteau sa moara. In remorca erau aproape 50 de grade, o temperatura aproape imposibil de suportat, mai ales pe termen lung.

"Niste persoane inchise intr-o incapere fara aer, fara ventilatie, fara un aer conditionat, fara lichide, sunt puse intr-o problema de supravietuire. In primul rand se deshidrateaza, iar mai apoi apar tulburarile hidroelectrolitice si chiar decesul", sustine doctorul Mircea Radutiu, de la Spitalul de Urgenta Arad.

Camionul a intrat in tara pe la Portile de Fier. Cel mai probabil acolo au si urcat cei opt straini: patru din Maroc si patru din Alger.

Doi dintre ei vor fi cazati in centrul pentru cazarea strainilor luati in custodie publica Arad, in vederea indepartarii de pe teritoriul Romaniei, iar sase dintre ei sunt inca in procedura de azil.

Soferul camionului va fi si el audiat de politisti ca sa dea explicatii despre pasagerii clandestini.

Canicula restrictioneaza traficul rutier pe drumurile nationale... Cei peste 100.000 de elevi care au picat BAC-ul fac gaura in bugetul Romaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x