Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Animatie: Vaiana

Prezența fizică a elevilor în școli, în mâinile autorităților locale. Ministerul Educației pregătește învățământul online pentru toamnă

Ministerul Educației pregătește învățământul online pentru toamnă, printr-o ordonanță de urgență care să reglementeze acest tip de cursuri, chiar de la începutul anului școlar 2020-2021. În plus, prezenţa fizică la ore a elevilor va fi decisă la nivel local, de autoritățile din fiecare județ în parte.

Ministerul Educației pregătește o ordonanţă de urgenţă care reglementează învăţământul online

Hepta

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat marţi, la şedinţa comisiei pentru învăţământ a Senatului, că este în pregătire o ordonanţă de urgenţă care va reglementa învăţământul online, precum şi un proiect care vizează modificarea Legii 55/2020 privind prezenţa fizică la cursuri, în sensul în care să permită descentralizarea deciziei la nivelul şcolilor, inspectoratelor şcolare şi direcţiilor de sănătate publică.

„Acum pregătim o ordonanţă de urgenţă în care să reglementăm acest tip de învăţare online. Pregătim şi un proiect de lege pentru completarea şi modificarea Legii 55 privind unele măsuri privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19. De ce este necesară această modificare? Pentru că trebuie să venim cu o măsură clară referitoare la descentralizarea deciziei la nivelul unităţilor de învăţământ, Inspectoratelor şcolare şi direcţiilor de sănătate publică. Prin urmare, avem o modificare referitoare la articolul 38 care va avea următorul cuprins: activităţile didactice ce impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor în unităţile de învăţământ se pot suspenda la propunerea Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ preuniversitar, cu avizul Inspectoratului şcolar judeţean şi aprobarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, a anunţat Monica Anisie, marţi la o dezbatere online având ca temă „Deschiderea anului şcolar şi universitar” în Comisia pentru învăţământ a Senatului.

Prezența fizică a elevilor în școli, în mâinile autorităților locale. Ministerul Educației pregătește învățământul online pentru toamnă

*Ministrul Educației, Monica Anisie; Foto: Hepta

Citește și:

Elevii vor reveni la școală doar în anumite condiții. Raed Arafat, avertisment pentru părinți: ”Dacă vezi că copilul are febră, tușește, strănută, nu-l trimiți la școală!”

Laptopuri și tablete achiziționate de Ministerul Educației, pentru elevi

Ea a amintit de tabletele care vor fi achiziţionate, precum şi laptopuri care să ajute în desfăşurarea învăţământului online. Anisie a precizat că în următoarea şedinţă de Guvern va fi reglementată achiziţia a încă 200.000 de tablete, prin finanţare de la Ministerul Fondurilor Europene.

„Referitor la mijloacele pentru învăţare online, nu sunt numai cele 250.000 de tablete care vor fi achiziţionate prin ONAC, 200.000 care vor fi achiziţionate de autorităţile publice, vor fi fondurile de la Ministerul Fondurilor Europene şi reglementarea va fi realizată în şedinţa următoare de Guvern cele 74.000 de laptopuri precum şi tablă interactivă, ş.a.m.d”, a explicat Anisie.

Citește și:

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

Ministrul Educaţiei şi-a exprimat speranţa că pentru Ministerul Educaţiei va fi o rectificare bugetară pozitivă.

Recomandari